Shutters zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Op steeds meer woningen sieren deze inmiddels de ramen. Niet zonder reden, want ze bieden dan ook tal van voordelen. Hoewel ze veel op jaloezieën lijken, zijn ze toch wel een tikkeltje anders. Dit is duidelijker te zien als je naar de vormgeving van de raamdecoratie kijkt. Shutters openen zich als luiken, waar je jaloezieën enkel omhoog en omlaag kunt trekken. Hierdoor zijn shutters over het algemeen wat steviger qua constructie. 

Het kopen van shutters biedt veel voordelen. Dat is duidelijk. Maar waar moet je op letten als je deze mooie raambekleding in huis haalt? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Voor welk materiaal kies je? 

Shutters zijn in werkelijk alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Dat is tegelijkertijd ook een groot voordeel van deze raambekleding. Dit maakt het immers ook mogelijk om de shutters geheel naar wens te maken en ze af te stemmen op het interieur en de uitstraling van de woning. Shutters in het zwart creëren bijvoorbeeld een fantastische, moderne en zelfs ietwat industriële uitstraling, terwijl je bij een landelijke woning waarschijnlijk weer voor iets heel anders kiest. Dat maakt shutters zo veelzijdig.

Naast verschillende kleuren, is het ook mogelijk om uit diverse materialen te kiezen. De meeste shutters worden standaard in hout geleverd, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld shutters die wel een houten frame hebben, maar waarbij de lamellen van aluminium of kunststof zijn. Er zijn zelfs shutters die volledig van kunststof zijn gemaakt. Bedenk dus goed welk materiaal jouw voorkeur heeft, want er is meer mogelijk dan je denkt. 

Het juiste formaat

Bij het kiezen van nieuwe raambekleding is natuurlijk het allerbelangrijkste dat deze ook werkelijk past op de ramen. Dat betekent dat je veel aandacht moet besteden aan het vinden van het juiste formaat. Gelukkig worden shutters over het algemeen geheel op maat gemaakt. Dat betekent ook dat ze voor elk raamtype geschikt zijn. Of je nu over een rechthoekig, vierkant of rond raam beschikt, shutters kunnen altijd. 

Wil je er zeker van zijn dat ze perfect aansluiten op het raam? Vraag dan aan het bedrijf in kwestie of zij de shutters in kunnen meten. Zo weet je zeker dat er geen meetfouten worden gemaakt en dat de shutters straks precies passen. 

Bediening van de lamellen 

Shutters beschikken over lamellen die in verschillende standen gezet kunnen worden. Hierdoor heb je de hoeveelheid privacy en het lichtinval geheel in eigen hand. Hoe de lamellen bediend worden, is geheel afhankelijk van hoe de shutters gemaakt zijn. Zo zijn er ook shutters die vaste lamellen hebben. Deze staan in een bepaalde stand en kunnen niet zomaar veranderd worden. Dan zijn er ook shutters met draaibare lamellen. Deze kunnen wel in elke stand worden gezet. 


Vraag jezelf daarom goed af hoeveel waarde je hecht aan het veranderen van de positie van de lamellen. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>