De zoektocht naar een goed abonnement voor je GSM is tegenwoordig niet bepaald gemakkelijk. Er bestaan immers zoveel verschillende mogelijkheden bij zowel elke provider, dat je snel het bos niet meer door de bomen kunt zien.

Wil je het beste halen uit je GSM, en tegelijkertijd van financieel voordeel genieten? Dan is het de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken. Hieronder krijg je een duidelijk overzicht van de voordelen en nadelen van een SIM Only of abonnement met telefoon, zodat je de juiste keuze kunt maken!

SIM Only of abonnement met telefoon?

Iedereen heeft andere voorkeuren en wensen als het gaat om GSM’s en abonnementen. Hoeveel data je verbruikt, wat je precies wil gaan dan doen met je telefoon – het zijn slechts enkele vragen die een duidelijk antwoord behoeven. In het onderstaande overzicht vind je enkele belangrijke factoren bij de zoektocht naar de beste optie:

1. De prijs

Over het algemeen is een SIM Only abonnement goedkoper dan een abonnement met telefoon, aangezien je enkel betaalt voor je verbruik. Bij een abonnement met telefoon omvat de prijs zowel het toestel als je abonnement, waardoor je meteen veel meer geld kwijt bent. Je zal dus de abonnementen van de mogelijkheden voor een SIM Only vergelijken kunnen.

Een SIM Only abonnement kost doorgaans rond de 12 euro per maand, terwijl je voor een abonnement met toestel al snel 30 – 40 euro per maand kwijt bent.

2. Flexibiliteit

Als je zelf je bundel wilt samenstellen per maand, dan is het ook de moeite waard om voor een SIM Only abonnement te kiezen. Op die manier kan je kiezen voor onbeperkt bellen per maand, en dat geldt in bepaalde gevallen ook voor je internet verbruik. Meestal kan je per maand ook bepalen hoeveel je precies nodig zult hebben, zodat je nog meer geld kunt besparen!

3. Tijd én energie besparen

Heb je snel nood aan een nieuwe GSM en een bijhorende abonnement? Dan is een abonnement met telefoon de beste oplossing. Als je hiervoor kiest, krijg je meteen een nieuw toestel en het perfecte bijpassende abonnement, waardoor je er ook veel sneller gebruik van kunt maken. Daarbij bieden veel verdelers van abonnementen met toestel ook interessante kortingen!

4. Financiële zekerheid

Beide opties bieden voordelen op het vlak van financiële zekerheid en vrijheid. Zo kan een SIM Only erg interessant zijn als je gewoon wat extra dataverbruik nodig hebt, zonder dat je je daarvoor blauw wilt betalen. Bij een abonnement met telefoon kan je echter zelfs een duurder toestel aankopen, zonder dat je meteen 500 euro kwijt bent. De prijs wordt immers verrekend in het maandelijkse abonnement.

Maak de juiste keuze voor jouw GSM en abonnement

Kortom, zowel een SIM Only abonnement als een abonnement met telefoon hebben heel wat voordelen te bieden. Afhankelijk van jouw situatie, noden en wensen op het vlak van beschikbare data, vrijheid en maandelijkse kosten kan je bepalen welke oplossing het beste is.

Het voordeel is dat je bij de meest providers duidelijk een overzicht krijgt van de service, voordelen en nadelen die ze bieden, zodat je met een gerust hart je nieuwe SIM- of toestel abonnement kunt aangaan. En dat maakt het gebruik van je mobiele telefoon natuurlijk een stuk aangenamer, voordeliger en gemakkelijker!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>