Dit is waarom een sloep zo fijn varen is


Wil jij binnenkort een nieuwe of tweedehands sloep aanschaffen? Al veel mensen zijn je voorgegaan. In 2020 was er zelfs sprake van een ware verkooppiek. Door de wereldwijde pandemie hebben we noodgedwongen buitenlandse vakanties moeten annuleren. Hierdoor is er een groeiende vraag ontstaan naar recreatievoertuigen. Op dit moment is het onzeker welke ‘vrijheden’ we komende zomer hebben. Mogen we weer naar het buitenland of moeten we het vakantiegevoel wederom binnen de landsgrenzen opzoeken? Varen is geen straf. Integendeel, het is een vorm van ontspanning en het geeft je een ultiem vrijheidsgevoel.

Varen wanneer het jou uitkomt

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is dan ook niks leuker dan in de zomer met een bootje eropuit te kunnen trekken samen met je gezin of vrienden en kennissen. En het mooie is, met een sloep kun je op bijna alle Nederlandse grachten en plassen varen. Komt dat even mooi uit! Aan het aanbod vaarroutes zal het dus zeker niet liggen. Ga je bijvoorbeeld voor een bewegwijzerde vaarroute in de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht? Er bestaat zelfs een uitgebreid sloepennetwerk met routes en knooppunten. Deze tochten zijn speciaal gemaakt voor degenen die wel oor hebben naar een grotere tocht over de Nederlandse wateren. Vergeet je niet om een picknickmand gevuld met lekkere drankjes en versnaperingen mee te nemen aan boord?

Sloepen zijn hot

Sloepen zijn hot. Op een warme dag zal je op de Nederlandse wateren veel (tender) sloepen zien passeren. Daarmee overtreffen ze het aanbod speedbochten, jachten en zeilboten. Maar waar heeft de sloep zijn populariteit aan te danken? Dat zit zo.

Steeds luxer

De ontwikkeling van sloepen ligt allesbehalve stil. Sloepenbouwers zijn elk jaar weer druk bezig om zich steeds meer te onderscheiden van hun concurrenten. Dit is een gevolg van de groeiende vraag naar sloepen vanuit de consument. Sloepen zijn dus niet meer een varend recreatievoertuig met enkel een houten balkje erin, maar ze worden steeds luxer en zijn ook vaker uitgerust met handige snufjes.

Hoogwaardige materialen

Tegenwoordig zijn sloepen gemaakt van aluminium, hoogwaardig hout of polyester. Daarnaast vindt je sloepen in verschillende lengtes, wat natuurlijk ook invloed zal hebben op de prijs. Het aanbod van Klopwatersport is om van te watertanden. Met topmerken als Maril, Antaris en Maxima is er voor elk wat wils. Ligt de prijs van een nieuwe boot boven jouw budget? Oriënteer je dan eens op de tweedehandsmarkt. Grote kans dat je een redelijk uitgeruste sloep voor een relatief laag bedrag op de kop kan tikken. Succes!

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>