• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Snelle schoonmaaktips: zo ben jij voortaan minder tijd kwijt aan het huishouden!

Ken je dat? Heb je er nét een 40-urige werkweek op zitten en moet je vervolgens het gehele weekend schoonmaken om het huis een beetje op orde te krijgen. We leven in drukke tijden. We moeten al zo veel. Maar dat moet nooit ook nog leuke dingen in de weg staan. Je bent het aan jezelf verschuldigd om ook goed voor de mentale gezondheid te zorgen en af en toe tijd vrij te maken voor jezelf. Maar hoe zorg je er voor dat dit niet ten koste gaat van de hygiëne in huis?

Simpel, met de volgende snelle schoonmaaktips natuurlijk! Schoonmaken hoeft namelijk echt niet uren of dagen in beslag te nemen. Met enkele handige tips ziet het huis er altijd netjes en op orde uit, maar hou je tegelijkertijd ook voldoende tijd over om leuke dingen te doen of gewoon eens een dagje op de bank te hangen. Lees snel verder voor meer schoonmaak inspiratie.

Investeer in kwalitatieve schoonmaakmiddelen

Het hele huis aanpakken met een simpele allesreiniger is zoiets als een olifant met een sateprikkertje aanvallen. Het zal vast iets effect hebben, maar niet veel. Bovendien neemt het ook nog eens veel meer tijd in beslag. Misschien sta je vervolgens wel uren te boenen om de badkamer een beetje aan kant te krijgen, terwijl je met een goede antikalk spray en desinfectiemiddel binnen enkele minuten klaar was geweest. Bespaar nóóit op schoonmaakmiddelen en investeer in kwaliteit. Groot voordeel van kwalitatieve middelen is ook dat je er langer mee doet. Je hebt immers minder nodig voor een soortgelijk resultaat. Op de lange termijn ontlopen de prijzen elkaar dus helemaal niet zo sterk.

 Ruim op voordat je gaat zitten

Kom je thuis van het werk en wil je eigenlijk direct op de bank ploffen? Wacht hier dan nog heel even mee en ruim eerst alles op wat in huis ligt. Denk aan vieze borden, speelgoed van de kinderen, enzovoorts. Als je eenmaal gaat zitten, wil je hier ook liever niet meer vandaan komen. Door dagelijks even een snelle opruimbeurt te houden, bespaar je jezelf heel wat werk aan het einde van de week.

 Doe elke dag wat

Je zal vast elke dag wel een uurtje vrij kunnen maken om iets in huis te doen. Op die manier kan je iedere dag een grote klus aanpakken. Zo hoef je straks niet alles tegelijkertijd te doen en hou je dagen over om gewoon leuke dingen te doen. Maak een schema die uiteindelijk een automatisme gaat worden. Denk aan: maandag wassen, dinsdag stoffen, woensdag de keuken en badkamer schoonmaken, donderdag stofzuigen en dweilen beneden en vrijdag stofzuigen en dweilen boven. Zo is het hele huis van onder en boven aangepakt. Combineer dit nog met kleine dagelijkse klusjes zoals de vaat en het reinigen van het toilet en je huis ziet er altijd uit om door een ringetje te halen.

Wees realistisch

En bovenal: blijf realistisch. Het huis hoeft er niet altijd perfect uit te zien. Lukt het je een week niet om de badkamer schoon te maken? Dan komt dit volgende week wel. Soms moet je ook andere prioriteiten stellen. Dat is niet erg. Lukt het huishouden je echt niet alleen? Schroom je dan niet om professionele hulp te vragen. Er zijn genoeg poetshulpen die staan te springen om bij je aan de slag te gaan. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>