Logistiek bedrijf beginnen? Denk aan de juiste software

Tegenwoordig vindt steeds meer handel online plaats. De omzet van Europese webwinkels is in 2019 al 2,5 keer zo groot dan in 2014. Deze enorme groei in online verkopen gaat gepaard met een grote groei van de transportsector.

Vanwege een enorme groei in de e-commerce is het aantal beginnende ondernemers in de branche van transport en koerierdiensten met maar liefst 25% gestegen. Zit jij er ook aan te denken een eigen koeriers of logistiek bedrijf te starten? Of ben jij een beginnende ondernemer in deze branche? Vergeet dan de bezorgsoftware niet!


Routeplanners

Veel beginnende ondernemers in deze sector kiezen er in het begin voor om enkel routeplanners als Google Maps te gebruiken. Op de lange termijn zal je er echter achter komen dat deze apps grote beperkingen hebben. Apps als Google Maps houden vaak niet goed rekening met gewichtsvereisten langs bepaalde wegen, tolwegen staan niet altijd goed vermeldt maar ook bij het plannen van routes langs meerdere depots komen deze apps tekort.

Bezorgsoftware houdt wel rekening met dit soort zaken. Bezorgsoftware houdt vaak rekening met:

  • De gemaakte transportkosten per rit
  • De levertijden per rit
  • De meest geschikte route voor het transportvoertuig
  • De beste planning die de ritten goed verdeeld onder meerder chauffeurs

Aan de hand van goede transportsoftware wordt goed contact gehouden met de klanten en komen leveringen op tijd aan. Bovendien brengt het een grote kostenbesparing met zich mee. Chauffeurs krijgen een duidelijke efficiënte planning waarbij zo weinig mogelijk tijd en geld verloren gaat.

Efficiëntere planning en service

Het is voor hun duidelijk welke route zij moeten nemen en zij komen hierbij niet voor verassingen te staan. Ook voor grotere transportbedrijven kent transportsoftware grote voordelen. Chauffeurs zijn door de software beter op elkaar ingespeeld en orders kunnen efficiënter worden verdeeld.

Veel startende ondernemers zijn bang dat het aanschaffen van dusdanige software grote investeringen met zich meebrengt. Gelukkig bestaan er veel opties in abonnementsvorm. Dit maakt dat deze software makkelijk toegankelijk is voor je bedrijf en dat je geen groot startkapitaal nodig hebt. Hierdoor is het ook mogelijk om de software een tijdje te testen om te kijken wat voor winst deze software jou kan behalen.