Solliciteren in de techniek? zet dit áltijd op je cv

Posted in  Tech  on  mei 17, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tech
  • /
  • Solliciteren in de techniek? zet dit áltijd op je cv

Je bent al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan. Tijdens jouw zoektocht naar technische vacatures kom je dé perfecte baan tegen en je besluit ervoor te gaan. De eerste stap naar je droombaan is het maken van een sterk cv. Hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt, uit welke onderdelen bestaat een goed cv en wat mag je echt niet vergeten? Gebruik deze tips en val gegarandeerd op met jouw sollicitatie.

Uit welke vaste onderdelen bestaat een cv?

Persoonlijke gegevens

De structuur van een cv is over het algemeen altijd hetzelfde. Een paar onderdelen komen namelijk op ieder cv weer terug. Bij verschillende functies, waaronder technische banden, is het eerste en misschien wel belangrijkste op je cv een overzicht van je persoonlijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan je voor- en achternaam, woonadres, je telefoonnummer en je e-mailadres.

Introductietekst

Tegenwoordig bevatten steeds meer cv’s een persoonlijke introductietest van jou als sollicitant. Maak je geen zorgen, dit hoeft geen lap tekst te zijn. Vertel kort en krachtig in ongeveer 3 tot 5 regels meer over jezelf en wat je precies zoekt in een functie en waarom jij bijvoorbeeld wil werken in de techniek. Naast je persoonlijke gegevens en een introductietekst val je ook op door een foto toe te voegen aan je cv. Een foto is tegenwoordig een belangrijk onderdeel, maar is niet verplicht. Wil je wel een foto op je cv? Zorg er dan voor dat het een professionele foto is. Hierdoor val je gegarandeerd op met jouw sollicitatie.

Werkervaring

Een laatste onderdeel, en zeker niet onbelangrijk, is je werkervaring. Werkgevers en recruiters letten vooral op relevante werkervaring. Belangrijk om te onthouden is dat je je cv niet begint met je eerste bijbaan van toen je dertien was. Werk van voren naar achteren in de tijd en zet je huidige of laatste baan bovenaan. Benoem bij welk bedrijf je werkte en wat je functie was. Voeg daaraan kort toe wat jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden waren.

Vergeet deze belangrijke onderdelen niet

Naast de vaste onderdelen, is het ook belangrijk om specifieke cursussen en certificaten te benoemen. Als technicus is het belangrijk om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Door cursussen te volgen en certificaten te behalen laat je een recruiter of HR zien dat jij het belangrijk vindt om up-to-date te blijven van de laatste trends. Hiermee onderscheid je jezelf van andere technici. Daarnaast is het belangrijk om je vaardigheden te benoemen. Vertel bijvoorbeeld met welke machines of programma’s je hebt gewerkt. Hiermee laat je zien wat jij allemaal kan en dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Wil je werken in de techniek?

Is het altijd al jouw droom geweest om aan de slag te gaan binnen de techniek? Synsel Techniek biedt verschillende technische vacatures aan voor monteurs, operators en engineers. Met een netwerk van meer dan 2500 bedrijven is er gegarandeerd een baan die bij jou past. Solliciteer en level up your job!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>