Zomerse sporten: ontdek ze hier!


Wat is er fijner dan buiten sporten? Aan je conditie werken in het zonnetje, een sport beoefenen voor je plezier of een team vormen met vrienden. Wij zetten de leukste activiteiten in de zomer voor je op een rij.

Suppen

Suppen staat voor Stand Up Paddling en wordt gezien als een vorm van surfen. Suppen is ontstaan in Hawaï, waarbij surf instructeurs een manier zochten om hun leerlingen goed te begeleiden. Hierbij gingen ze op hun surfboard staan en duwden ze zich met een peddel vooruit. Nederland is ook nog eens het ideale land om deze sport te beoefenen, dankzij de vele grachten, rivieren en vijvers.

Kajakken of kanoën

In zowel een kajak als een kano peddel je door het water. Echter heb je in een kajak een peddel met aan beide kanten een peddelblad, in een kano bevat de peddel een steel met één blad. Beide vormen zijn zowel solo als met meerdere personen uit te voeren. Heb je het helemaal te pakken en wil je zelf een kano kopen? Er is meer keuze dan je denkt!

Beachvolleybal

Een sport die iedereen wel kent is beachvolleybal. Deze balsport wordt gespeeld in het zand en is ideaal wanneer je op zoek bent naar een typisch zomerse sport die je met teamgenoten beoefent én daarbij lekker bruin wil worden. Het spel wordt gespeeld door 2 teams, die ieder op een eigen veldhelft spelen die wordt gescheiden door een net. Scoor zoveel mogelijk punten om te winnen!

Yoga

Yoga is er in enorm veel verschillende soorten, vormen en sessies. In de zomerse maanden is het natuurlijk prachtig om je yoga sessie te houden op het strand of aan een meer. Naast de relaxte werking kent het beoefenen van yoga nog veel meer voordelen. Zo vergroot je je flexibiliteit, versterk je je spieren en verbeter t de zuurstofopname.Dit resulteert bijvoorbeeld weer in een mooiere huid. Een echte win-win situatie.

Skeeleren

Bijna iedereen heeft het als kind wel eens gedaan: skeeleren Een voordeel van skeeleren is dat je het vrijwel overal kunt beoefenen, al is een vlak wegdek wel het meest prettig. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop, aangezien je alleen eenmalig moet investeren in de aanschaf van skeelers en beschermend materiaal zoals een helm. Skeeleren kun je daarnaast prima alleen doen, maar is in een groepje wel zo gezellig.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>