Stoere mannensporten met je hond

Joring is een uitdaging voor jou en je hond. Ben jij een sportieve man en wil je graag iets ondernemen met je hond, dan is dit iets voor jou! De producten van Medpets kunnen worden gebruikt bij trek-hondensporten als canicross, bikejoring, mountainboard-joring, skijoring of skatejoring. Een treksportuitrusting bestaat uit een tuig of harnas voor de hond, een elastische lijn en een heupgordel voor de loper. Een goed tuig belemmert de beweging en ademhaling van de hond niet en knelt of schuurt nergens.

Welke verschillende treksporten kan je uitoefenen met je hond?

  • Canicross: Al rennend werken aan je conditie? Canicross is ook hardlopen, maar dan samen met je hond. Lekker samen in de natuur bezig zijn, en daarbij ook nog eens werken aan je lichaam en uithoudingsvermogen.
  • Bikejoring: Hierbij vorm je samen met je hond een team en mountainbike je de natuur door. De hond is verbonden met een lijn aan de fiets en loopt voor de fiets uit. Deze dynamische enerverende sport is ideaal voor de sportieve honden die graag willen rennen en trekken.
  • Mountainboard-joring: Vind je rennen en fietsen niet spannend genoeg en is skateboarden echt jouw ding, dan is mountainboard-joring iets voor jou. Dus pak je mountainboard, hond, harnas en treklijn en ga het bos in of de weg op samen met je hond!
  • Skatejoring: Skatejoring is vergelijkbaar met mountainboard-joring alleen dan gebruik je skates in plaats van een mountainboard. Deze skate-sport is uitdagend en vergt een grote hoeveelheid energie van jou en je hond.
  • Skijoring: Samen met gezonde, getrainde honden en je ski’s de sneeuw trotseren. Skijoring is een hondensport gericht op de samenwerking tussen jou en je hond, die het atletisch vermogen van zowel hond als skiër test.

sporten met hond