Mannen, 2020 wordt echt het jaar om te stoppen met roken!

Met de Kerst en vooral ook Oud & Nieuw in aantocht wordt het weer tijd om na te denken over goede voornemens. Het moet gezegd worden, met de meeste goede voornemens hebben wij weinig op. Denk aan minder (vlees) eten of minder bier drinken. We houden namelijk van de goede dingen in het leven en eten en drinken horen daar nou eenmaal bij.

Er is echter een goed voornemen wat we wel keihard supporten en dat is stoppen met roken!


Waarom?

We kunnen je eindeloos lastig vallen met de gezondheidsrisico’s maar laten we eerlijk zijn: iedereen weet inmiddels wel dat roken ongezond is. Je kan er echter wel heel veel geld mee kan besparen. Geld dat je kan besteden aan jezelf of aan je gezin.

Het argument ‘dat het zo gezellig is’ gaat ook steeds minder op. Vanaf 1 april (en nee, dit is geen grap) is het namelijk niet meer toegestaan om een rookruimte in je bar of kroeg te hebben. En buiten roken is een stuk minder gezellig als het keihard regent bijvoorbeeld.

Hoewel wij ook geen fan zijn van betutteling, moeten we toch erkennen dat sigaretten roken niet meer van deze tijd is. Gelukkig is er een alternatief!

E-sigaretten

E-sigaretten is een alternatief voor roken waarbij je geen teer binnenkrijgt. En het is juist teer dat kankerverwekkend is en ook nog eens de bekende rokershoest veroorzaakt. Naast dat je geen vieze teer binnenkrijgt zijn er nog een aantal voordelen op te noemen voor de e-sigaret:

  • Geen teer
  • Verschillende smaken (kies waar je zelf trek in hebt)
  • Stinkt niet (wij vinden het zelfs lekker ruiken)
  • Ook verkrijgbaar zonder nicotine, zoals de e-liquids van Millers Juice

De e-liquids van Millers Juice zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals fruit punch, vanille en watermeloen.

Hoe werkt het?

Een e-sigaret bestaat uit verschillende elementen, waaronder een batterij en een tank. Ook een e-sigaret kan ‘op gaan’. Je hoeft echter niet elke keer een nieuwe te kopen. Het enige wat je moet doen om de e-sigaret weer aan te vullen is door de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, aan te vullen. Deze e-liquids zijn dus te verkrijgen met of zonder nicotine en zijn ook verantwoordelijk voor de smaak. Je kan dus zo vaak switchen van smaak als je zelf wil. En kan je echt niet afscheid nemen van die, best wel vieze, tabaksmaak? Dan zijn er ook e-liquids met, jawel, tabaksmaak!

Conclusie

2020 wordt het jaar om te stoppen met roken en of je dit nou doet door over te stappen op een e-sigaret of jezelf volvreet met chocola moet je helemaal zelf weten!