Surfen op Bali? Dit zijn de 4 beste surfspots voor beginners!

Ga je binnenkort op vakantie naar Bali? Dan zul je misschien al weten dat Bali bekendstaat om haar surfspots. Surfen op Bali is dan ook super populair en zeker de moeite waard. In dit artikel delen we de beste 4 surfspots op Bali die geweldig zijn voor beginnende en onervaren surfers.


Inhoud van dit artikel

Jimbaran

Een beschutte baai met zacht zand en nog zachtere golven maakt dit een perfecte plek voor je allereerste surfsessie. Dit is niet de enige reden om Jimbaran te bezoeken, deze plek biedt namelijk verschillende restaurantjes die de lekkerste vis gerecht verkopen. Zelfs wanneer de golven elders op Bali te hoog zijn, is Jimbaran het toevluchtsoord voor de beginnende surfers op het eiland.

Dreamland

Dit adembenemende mooie strand wordt om hele goede redenen ook wel Dreamland genoemd. Deze plek is niet alleen fantastisch om te surfen, ook kan je op deze plek verschillende leuke activiteiten doen. Echt een must om te bezoeken voor iedereen die naar Bali afreist.

Waar de andere surfspots in dit lijstje een koraalrif hebben is dat bij Dreamland niet het geval. Dit is namelijk een strand zonder koraalrif. Dit betekent dat er gewoon een zandbodem is waardoor je jezelf niet snel zal bezeren aan het koraal.

Kuta

Kuta is waarschijnlijk één van de populairste locaties van Bali om te surfen. Het voordeel van dit strand is dat de golven en de zee eigenlijk altijd rustig zijn. Hierdoor is deze plek perfect om je eerste paar surfsessies te beginnen.

De golven bij Kuta zijn in feite vaak al gebroken voor je ze kunt pakken en doordat je zo lang kunt uitrollen, kun je geweldig met je board oefenen. Onthoud wel dat Kuta erg druk kan zijn en als jij liever ergens rustig aan de slag wilt gaan, moet je deze plaats misschien maar vermijden!

Padang Padang

De laatste plek op dit lijstje is Padang Padang. Deze plek wordt dele vele toeristen ook wel Baby Padang genoemd en is perfect geschikt voor beginnende suffers.

De zee breekt hier zowel links als rechts, dit is natuurlijk ideaal als je net begonnen bent met surfen aangezien je dan beide richtingen kan oefenen.