Tech ontwikkelingen staan eigenlijk nooit stil. Er gebeurt zoveel achter de schermen dat je vaak niet eens bij kunt houden welke ontwikkelingen er allemaal aanzitten te komen. Ook in 2022 is dat zeker het geval. We gaan het daarom wat makkelijker voor je maken. We geven je in deze blog een korte update over 4 verschillende toffe tech ontwikkelingen in 2022.

1. Metaverse

Waarschijnlijk is Metaverse vast wel eens langsgekomen bij nieuws over tech of heb je dit ergens anders gezien. Dat is ook niet heel gek want Metaverse wordt de nieuwe revolutie van internet genoemd. Het moederbedrijf van Facebook heeft zijn naam omgedoopt tot Meta. Daarom zie je bij apps als Facebook en Instagram nu ook de naam Meta voorbijkomen. Het Metaverse is een universum dat al deze apps, maar ook andere online ervaringen, aan elkaar gaat koppelen in een virtuele omgeving.

Door middel van Virtual reality kom je in verschillende omgevingen waar je bijvoorbeeld kunt vergaderen, kunt winkelen of met anderen kunt gamen. De technologie van het Metaverse bestaat nog nit, maar hier wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Ook zorgt dat voor veel onduidelijkheid en natuurlijk speculaties over hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien.

2. De wereld van robots

Ook in de wereld van robots zijn constant nieuwe updates. Zo worden robots steeds meer onderdeel van de samenleving. Zo worden er op dit moment bijvoorbeeld robots ontwikkelt die bestellingen afleveren. De vraag naar pakketbezorgers of voedselbezorgers wordt steeds groter omdat dit steeds gemakkelijker wordt, maar het aanbod wordt kleiner. Hierdoor is een robot die een maaltijd komt bezorgen natuurlijk een onmiskenbare schakel in dit proces. De robot haalt het pakket of de maaltijd op en brengt deze op een veilige manier naar de voordeur.

Ook zijn er een hoop robots in ontwikkeling die bijdragen aan het huishouden. Het zal nog wel even duren voor we allemaal een robot in huis hebben om de huishoudelijke taken over te nemen, maar wellicht is dit veel dichterbij dan je denkt.

3. Internet

Ook in 2022 staan er veel verschillende updates op het programma wat betreft internet en om dan precies te zijn, sneller internet. In 2021 werd 5G gelanceerd waardoor het mobiele netwerk nog sneller wordt, maar ook in 2022 zien we verschillende veranderingen. Bijvoorbeeld internet van Starlink wat valt onder Elon Musk. Dit is een project wat er voor wil zorgen dat snel internet voor iedereen mogelijk is. Ook voor mensen in ontwikkelingslanden of op plekken waar bereik normaliter minder goed is. Dit wordt gedaan door middel van een netwerk van satellieten.

4. Hybride werken

Als laatste zullen we een hoop updates zien wat betreft hybride werken. Het lijkt er op dat thuis werken steeds meer de norm wordt en daarom is het belangrijk dat de juiste technologie gebruikt wordt, maar ook de juiste beveiliging ingezet wordt. De security van de laptops en computers zal worden opgeschroefd zodat dit even veilig is als op locatie werken voor werknemers.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>