Waarom je voor een telefoonhouder moet kiezen tijdens het fietsen

Net als het gebruik in de auto is het erg gevaarlijk en tevens verboden om op de fiets de telefoon in de hand te houden. Toch zie je op straat nog steeds heel veel mensen append en bellend op de fiets. Dit moet anders kunnen!


Vroeger kende men de carkit, welke werd gebruikt tijdens het bellen en nu heeft bijna iedereen in de auto een telefoonhouder voor de smartphone. Op die manier is het nog steeds mogelijk om een telefoontje op te nemen in de auto en de TomTom te gebruiken.

Maar als het in de auto kan, dan kan het toch ook op de fiets? Een telefoonhouder op de fiets biedt de perfecte uitkomst voor mensen die vaak de neiging hebben om de telefoon erbij te pakken en toch even snel die pokémon te vangen of dat ene snapje te versturen.

Verbod op telefoneren tijdens het fietsen

Sinds 1 juli 2019 geldt er een verbod op telefonisch op de fiets en worden er mensen op de bon geslingerd voor dit vergrijp. Met de slogan “laat je telefoon lekker zitten” probeerde de overheid mensen bewust te maken van de nieuwe wet.

Helaas kon dit niet voorkomen dat er toch tal van boetes zijn uitgedeeld. Met een nieuwe telefoonhouder op de fiets bent u niet strafbaar als u telefoon bekijkt. Deze biedt dan ook de ideale uitkomst voor mensen die onderweg toch even hun mobiel bij de hand willen hebben.

Met deze telefoonhouder voorkomt u boetes en houdt u tegelijkertijd ook de app in de gaten. Ook hoef je geen routekaart mee of een dure fietsnavigatie aan te schaffen. Neem ook eens een kijke naar de vele andere accessoires die er te koop zijn voor je tweewieler.

Nederland al een klein stukje veiliger

Met deze maatregelen heeft de overheid geprobeerd de veiligheid op straat te vergroten. En dat is gelukt! Uit onderzoek blijkt dat er minder ongevallen gebeuren doordat mensen de telefoon in de hand hebben op de fiets. Dit is natuurlijk fantastisch! Ook jij kan je steentje bijdragen door de telefoonhouder aan te schaffen. Hierdoor voorkom je een boete en kom je de veiligheid op straat ten goede. Veilig en verantwoord op straat, dat wil toch iedereen!