Tinder tips voor mannen; hoe zet je jezelf goed neer

Helemaal moedeloos van het geswipe en nog steeds geen matches waar je echt warm van wordt? En wanneer je dan eindelijk een date hebt, is het dan eigenlijk altijd een teleurstelling? Dan kan jij wel wat Tinder-tips gebruiken. Waarschijnlijk ga je met tegenzin naar je date omdat je match niet is wie je wilde, maar wat je kon krijgen. In dit artikel lees je enkele Tinder-tips, waaronder Tinder-bio tips en Tinder-profiel tips, waarmee jij straks op date kunt met matches van een heel ander kaliber.


Waarom sommige mannen wel succes hebben

De grootste fout die je kunt maken, is ervan uitgaan dat omdat je in de kroeg aantrekkelijk wordt gevonden dat op Tinder ook vanzelfsprekend is. Het Tinder-universum heeft namelijk een eigen set natuurwetten waar je rekening mee moet houden. Daarom deze tips. App tips zijn namelijk nodig om de ongeschreven regels te begrijpen.

Vrouwen en homomannen hebben bijna nooit een tekort aan aanbidders. Dat komt omdat mannen niet zo kieskeurig zijn. Ook hoeven mannen zich met online dating minder zorgen te maken of hun match een creep is.

Maar hoewel op Tinder heteromannen in het nadeel zijn, kennen we allemaal wel een gast die toch steeds weer succes heeft op Tinder, en dat terwijl hij niet eens de leukste, knapste of succesvolste hoeft te zijn. Wat hij wel heeft? Een goed Tinderprofiel met goede foto’s, een pakkende bio en een aanpak die werkt op Tinder. Daarom volgen hieronder een aantal Tinderprofiel-tips.

Tinder profielfoto tips

Goede foto’s zijn de sleutel tot succes op Tinder, maar met alleen flatteuze selfies kom je er niet. Je profielfoto’s moeten aantonen dat je een sociaal leven hebt (want vrouwen willen dat je over sociale vaardigheden beschikt), dat je leuke hobby’s hebt (omdat vrouwen van gepassioneerde mannen houden) en dat je humor hebt (want dat vermindert de kans op een saaie date).

Een foto met je mannengroep tijdens een uitje is echter geen goede keuze. Daarvan gaan er namelijk dertien in een dozijn. Ook is uit onderzoek gebleken dat foto’s waarop je lacht het minder goed doen dan foto’s waarop je wegkijkt. Mysterie speelt een grote rol in je aantrekkelijkheid. Maar stoere fronsjes zijn weer een grote afknapper.

Als je fit bent, voeg dan ook zeker een foto toe waaraan een vrouw dat kan zien, zonder als een opschepper over te komen. Lijkt dit alles tegenstrijdig? Neem het met een korreltje zout. Deze informatie is gebaseerd op de gemiddelde vrouw, die zelf niet bestaat, maar bestaat uit uiteenlopende vrouwen, die zelf inderdaad ook tegenstrijdig kunnen zijn.

Tinder bio tips — laat zien wie je bent

Het schrijven van een bio kan een hele uitdaging zijn. Wat je hierin mededeelt, zal sommige vrouwen aantrekken en andere afstoten. Daaraan kun je niets veranderen. Dit leeg laten is een gemiste kans, want een goede bio maakt je Tinder-profiel. Een pakkende bio is zowel origineel als grappig. Laat zien wie je bent, met een grapje, in plaats van jezelf te beschrijven. Houd hierbij desnoods een voorschrift voor literatuurschrijvers in het achterhoofd: show don’t tell.

Hoe begin je een gesprek?

Wanneer je profielfoto’s en bio in orde zijn, hoef je voor het beginnen van een gesprek niet je uiterste best meer te doen. Matches zullen ook reageren wanneer je begint met iets makkelijks als ‘Hé schoonheid’. Door je goede profiel krijg je nu vaker het voordeel van de twijfel. Wanneer je iets spontaan te binnen schiet, gebruik het dan. Spontaniteit wordt gewaardeerd. Ook helpt het als je de tijd neemt om iets te bedenken dat met haar profiel te maken heeft.

Maar ontspan vooral. Het gevaar is hier eerder dat je het verpest door teveel je best te doen. Ook zijn spelfouten en kant-en-klare openingszinnen een grote afknapper. En belangrijk, stel jezelf altijd de vraag bij het schrijven van een opmerking: Klink ik nu als een creep?