Tips bij het kopen van beddengoed


Een goede nachtrust en om een echte kwaliteitsslaap te krijgen, moet je niet alleen kijken naar het matras. Ook beddengoed kan het verschil maken tussen een goede nachtrust en een slechte nachtrust. Je moet daarom een aantal zaken in overweging nemen en rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabel dekbedovertrek, het juiste dekbed en een ondersteunend hoofdkussen. In dit artikel delen we een aantal tips die jouw zoektocht naar het juiste beddengoed gemakkelijker maakt.

Een duurzaam dekbed

Donzen dekbed
Dons ademt uitstekend, isoleert als geen ander en is vochtregulerend. Geen wonder dus dat een donzen dekbed het populairste soort dekbed is. De winning van dons is omstreden, dus zorg er wel voor dat je een diervriendelijk donzen dekbed koopt. Je kunt bij verschillende winkels een gerecycled donzen dekbed kopen dat je kunt herkennen aan het RDS (Responsible Down Standard) keurmerk.

Een verantwoord, diervrij en ecologisch dekbed

Als je onder een dekbed wilt liggen die vrij is van schadelijke chemicaliën en ook nog goed is voor het milieu, kies je voor een ecologisch dekbed. Dit duurzame dekbed is gemaakt van biologische materialen, zoals 100% biologisch katoen en biologisch wol.

Een comfortabel dekbedovertrek

Ga je binnenkort dekbedovertrekken kopen? Houd dan rekening met een aantal zaken. We onderschatten nog wel eens het belang van een goed dekbedovertrek. Natuurlijk wil het oog ook wel wat en dus moet het dekbedovertrek een mooi dessin hebben dat matcht met de rest van de slaapkamer, maar daar begint het eigenlijk pas. Het materiaal speelt namelijk ook een grote rol, want het staat in direct contact met je huid. Nachtzweten kan ontstaan door een dekbedovertrek dat niet ademend en vochtregulerend is. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Zo is een flanellen dekbedovertrek ideaal voor in de winter terwijl een dekbedovertrek van microvezel, katoen of linnen een echte aanrader zijn voor in de zomer.

Het belang van een goed hoofdkussen


Heb je wel eens nekklachten, schouderklachten en zelfs hoofdpijn gekregen toen je de volgende ochtend wakker werd? Grote kans dat je slaapt op een slecht ondersteunend hoofdkussen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door te lang slapen op een hoofdkussen dat niet meer de juiste ondersteuning geeft, maar ook de levensduur van het kussen moet je niet vergeten. Men adviseert namelijk om kussens elk drie jaar te vervangen. Niet alleen voor een goede slaaphouding en dus betere nachtrust, maar ook voor de hygiëne. Ga daarom langs een beddenspecialist om uit te zoeken wat de beste ondersteuning biedt. 

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>