4 Tips voor een stoere, mannelijke badkamer!

Of je nu een partner hebt of vrijgezel bent: als man is er niets leuker dan zelf een stoere, mannelijke badkamer te ontwerpen en te (laten) bouwen. Mannelijk ingerichte badkamers zien er stoer en robuust uit. En ze zijn natuurlijk voorzien van een paar typische mannen gadgets.

Maar hoe kan je op een slimme, voordelige en efficiënte manier een badkamer ‘manproof’ verbouwen? De beste tips om dit te doen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Je zult zien dat je met enkele slimme aanpassingen al heel wat kunt doen aan de stoere en mannelijke uitstraling van jouw badkamer!


Kies voor strakke & rechte lijnen in de badkamer

Een van de basisvoorwaarden om een badkamer in mannelijke stijl in te richten, is om veel strakke en rechte lijnen te gebruiken. Houd hier rekening mee als je douchewanden, een badkamermeubel en badkamertegels uitzoekt: zorg voor rechte lijnen en niet voor frivole ronde of ovalen vormen. Bekijk hier de douchewanden van Douche Concurrent

Let er bij het combineren van materialen goed op dat alles qua stijl bij elkaar past. Kies je bijvoorbeeld voor een badkamermeubel van hout? Of toch een ander materiaal badkamermeubel? Als je voor hout kiest, laat het hout dan op enkele andere plekken in het badkamerinterieur terugkomen. Verder is het slim om de materialen qua kleuren goed op elkaar te laten aansluiten en qua hoeveelheid glans (of niet-glans).

Stoere led-verlichting met een dimmer

Een echte mannelijke badkamer is natuurlijk voorzien van stoere led-verlichting in gave kleuren als blauw, oranje of wit. Het mooiste effect geven led-spotjes die in het plafond zijn weggewerkt. Kies voor een dimmer, zodat je de lichtsterkte perfect kunt afstemmen op de gewenste sfeer. Heb je in de badkamer een inloopdouche, jacuzzi of bubbelbad? Dan is het mooi om de douchewanden of het bad ook te voorzien van led-lampjes. Zo creëer je nog een extra sfeervolle omgeving en wordt douchen of baden een nog groter plezier!

Kies voor een geordende badkamer

Moderne mannen zijn niet zo rommelig als veel vrouwen wel denken. Een badkamer met voldoende opbergruimte is dan ook een vereiste als je een echt stoere badkamer wilt inrichten. Leuk is om aan de muur wat boordjes te plaatsen, waar je bijvoorbeeld handdoeken, washandjes, shampoo en/of aftershave kunt zetten. Dit ziet er lekker mannelijk uit, maar is natuurlijk ook praktisch. Zorg verder voor badkamermeubilair dat goed gebruikmaakt van de hoogte van de badkamer. Op die manier benut je de vaak beperkte ruimte in de douche optimaal en kun je veel spulletjes kwijt. Het best gebruikmaken van ruimtes doe je met een inloopdouche. Is dot wat voor jou? Dan kan je een inloopdouche kopen bij www.douche-concurrent.nl. Heb je een radiator in de badkamer? Dan is het slim om te kiezen voor een platte designradiator. Dit type verwarmingselementen ziet er niet alleen strak en stoer uit, maar is ook praktisch in het gebruik. Ze nemen weinig ruimte in en kunnen ook perfect gebruikt worden om na een douche- of wasbeurt in bad de natte handdoek op te laten drogen.

Kwaliteit is de norm

Last-but-not-least: een mannelijke ingerichte badkamer is van optimale kwaliteit. Zorg daarom voor robuuste, sterke materialen die tegen een stootje kunnen. Een badkamer verbouwen is iets wat je natuurlijk niet over wilt doen en waar je zo lang mogelijk van wilt kunnen genieten. Daarom is het aan te raden om goed te investeren in kwaliteitsmaterialen!