• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Finance
  • /
  • 3 tips voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van investeren

Beleggen kan een moeilijke en stressvolle onderneming zijn. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende strategieën om uit te kiezen, en het is moeilijk om te weten welke het beste bij je past. Om je beslissing te vergemakkelijken, hebben we drie tips voor jou op een rijtje gezet die je zullen helpen jezelf als belegger te ontwikkelen!

Tip # 1: Weet hoe je moet beleggen

Klinkt logisch, maar als je niet vertrouwd bent met een van de strategieën, doe er dan wat onderzoek naar voor je begint te beleggen. Er zijn online veel bronnen beschikbaar. Denk aan een traditionele cursus beleggen of een vastgoed cursus.

Misschien is een crypto cursus wel wat voor jou? Bedenk dat al deze inzichten je kunnen helpen bij je latere beslissingen. Als je niet weet wat het is dat je uit beleggen wilt halen, zal al het onderzoek in de wereld niet helpen. Zoek uit wat je beleggingsdoelen zijn – wil je je vermogen laten groeien? Wil je risico’s tot een minimum beperken? Wil je in een specifieke sector beleggen, zoals onroerend goed of cryptocurrency? Dit is de eerste stap naar beleggen met zelfvertrouwen en zelfkennis.

Tip # 2: Probeer mislukkingen te zien als leermogelijkheden

Omarm mislukkingen en leer ervan! Het is gemakkelijk om na één slechte trade of beleggingsbeslissing het beleggen helemaal te willen opgeven, maar als je je kop omhoog houdt en mislukkingen met een positieve instelling kunt bekijken, zul je ze als leerervaringen gaan zien. Het is dan ook een goede optie om een cursus beleggen te nemen. Deze helpt ook in het bevorderen van de resultaten.

Een van de beste manieren om je vaardigheden als belegger te ontwikkelen is bij te houden wat je doet. Professionals zoals makelaars in onroerend goed doen dit de hele tijd met hun aan- en verkopen. Het is geen gemakkelijke gewoonte om aan te wennen, maar het zal zeker helpen van je fouten te leren. De eerste stap is het bijhouden van je handelstransacties. Dit kun je met de hand doen of met een programma, zoals je favoriete beleggingsapp. Houd bij welke techniek je gebruikte om de transactie te maken, hoeveel geld er geïnvesteerd werd, welke aandelen of fondsen gekocht werden, hoeveel ze stegen of daalden, en wanneer ze weer verkocht werden.

Probeer dit uiteraard bij te houden voor al je verschillende beleggingen. Het kan in het begin overweldigend lijken, maar deze informatie zal na een paar maanden meer inzichten geven. Mettertijd zul je patronen beginnen op te merken!

Tip # 3: Blijf bij een strategie (als je eenmaal de juiste voor je gevonden hebt!)

Je zult nooit meteen een expert te zijn, maar als je verschillende strategieën blijft uit proberen voordat je genoegen neemt met een die voor jouw situatie het beste werkt, zal dat alleen maar meer stress en verwarring veroorzaken.

Bonustip: Wees geduldig – beleggen kost tijd!

Geduld is echt belangrijk in elke beleggingssituatie, want te haastig zijn kan leiden tot slechte beslissingen die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden als je even de tijd genomen had om echt goed na te denken over je keuze.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>