5 tips om te reizen met alleen handbagage

Reizen met alleen handbagage heeft veel voordelen. Het bespaart je geld want je hoeft geen bagage in te checken. Het bespaart je tijd: als je van te voren online incheckt, loop je zo door naar de douane. En eenmaal op je bestemming hoef je niet te wachten bij de bagageband. Ook handig: je hoeft minder kilo’s mee te tillen. Dat reist fijn en levert je een hoop vrijheid op.


1. Reis met een compacte rugtas

Licht reizen begint met een kleine tas. Hoe groter je tas, hoe meer je meeneemt. Kies een tas (flexibeler dan een koffer) van minder dan 40 liter.

2. Neem minder kleding mee

Wie herkent ‘t niet: je komt thuis van vakantie en vind in je koffer veel ongedragen kleding. Laat de volgende keer die extra trui, broek of schoenen thuis. Kies kleding in neutrale kleuren die je makkelijk met elkaar kunt combineren. En overweeg kleding van merinowol.

3. Bespaar ruimte in je tas

Door je tas slim in te pakken kun je veel ruimte besparen. Rol bijvoorbeeld je kledingstukken op en pers ze samen in packing cubes.

4. Laat fysieke boeken thuis

Neem geen fysieke boeken mee. Die tikken snel aan in het aantal kilo’s. Gebruik in plaats daarvan e-books op je e-reader, tablet of telefoon.

5. Neem lichte en multifunctionele reisspullen mee

Deze reisspullen maken traditionele zware artikelen overbodig. Denk aan een sneldrogende hamamdoek. Deze vervangt de zware badhanddoek en is een handdoek, badlaken, sjaal, hoofddoek, kleed en rok in één.

Ga je binnenkort reizen met alleen handbagage? Check dan altijd van tevoren wat de regels voor handbagage zijn van de maatschappij waarmee je vliegt.

Lees meer over licht reizen met 1 tas op www.litepackingdistrict.com