Tips voor een solo rondreis door Australië voor de mannen

Posted in  Travel  on  januari 8, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Tips voor een solo rondreis door Australië voor de mannen

Op reis met vrienden, familie of een geliefde is natuurlijk fantastisch, maar vaak vergeten mensen dat alleen reizen net zo fantastisch is. Soms is alleen reizen zelfs beter. Het is vaak niet alleen leuk maar ook een bron van persoonlijke groei om solo door een onbekend continent te reizen. Veel jongeren doen dit vroeg in de 20 maar het kan natuurlijk ook op latere leeftijd. Zuidoost-Azië en Australië zijn populaire bestemmingen voor een dergelijke reis. In dit artikel focussen we specifiek op solo reizen voor mannen in Australië. We bespreken een aantal tips voor solo reizen maar ook welke activiteiten we zeker aanraden. Individueel rondreizen in Australië is een fantastische ervaring en als je het op de juiste manier doet, zal het zeker niet eenzaam zijn. 

Hostels en hosts

Veel mannen die eraan denken om alleen te reizen, maken zich zorgen dat het eenzaam zal zijn. Ze beelden zich al in hoe ze daar in hun eentje in een hotelkamer in Australië zitten, alle activiteiten en bezienswaardigheden alleen moeten doen, zonder iemand om die ervaringen mee te delen. Dat idee kan best een beetje afschrikken. Maar niets is minder waar. De slimste manier om snel mensen te ontmoeten op reis is door de juiste accommodatie te kiezen. In een hotelketen is het een stuk moeilijker contacten te leggen dan in een hostel of bij een accommodatie met host. Jongeren kiezen vaak voor goedkope hostels waar je voor een habbekrats kunt verblijven. Je slaapt met andere backpackers op een kamer waardoor het extreem gemakkelijk is om vrienden te blijven. Als je in een accommodatie met host verblijft, leg je ook makkelijk contact. Vaak kunnen deze vriendelijke lokale mensen je ook weer met andere locals in contact brengen. Zo kom je aan als vreemdeling en ga je weg als familielid.    

Van skydiven tot duiken met haaien

Australië heeft ontzettend veel te bieden, ook op het gebied van (extreme) sporten en spannende ervaringen. Als je als jongeman solo rondreist is het zeker aan te raden om nieuwe sporten te proberen. Australië is natuurlijk met uitstek een surfland. Het zou dan ook zonde zijn als je niet leert surfen wanneer je er bent. Zeker met een paar lessen kun je in twee dagen al je eerste golven pakken. Voor de echte adrenaline junk is er ook skydiven. In Nederland kun je dit natuurlijk ook doen maar in Australië is het uitzicht wel echt een stuk spectaculairder. De echte aanrader is om boven Whitsundays te skydiven. Deze prachtige tropische eilanden bieden een uitzicht dat de adem wegneemt. Als je liever in het water bent dan in de lucht, kun je ook gaan duiken. Het koraalrif in Australië is prachtig en als je echt avontuurlijk bent kun je zelfs gaan duiken met haaien. Wacht dus niet en boek je vliegtickets Australië.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>