mei 14

Tips voor kettingonderhoud bij een motor

0  reacties

De meeste motoren worden middels een ketting aangedreven. Deze kun je eenvoudig zelf vervangen bij slijtage en deze is relatief betaalbaar alsmede. Nieuwe motor onderdelen online zoeken op merk en model motor om vervolgens te bestellen is erg eenvoudig. Hierdoor vind je in een handomdraai de ketting die bij jouw motor past. Maar hoe verzorg je de ketting onderhoud bij een motor? Hieronder volgen een aantal praktische tips.

Smeren van je ketting

Onderhoud van je motorketting is van belang. Een goed onderhouden ketting kan tot wel 30.000 kilometer meegaan. Kettingen moeten allereerst goed gesmeerd worden. Zeker de open kettingen met O-ringen dienen regelmatig van smeervet voorzien te worden om alles soepel te laten draaien en viezigheid af te stoten. Kettingvet hecht zich aan de ketting en voorkomt roesten. Tevens zorgt het ervoor dat de ketting soepel over de tandwielen glijden. Globaal zou je kunnen zeggen dat je na iedere 500 kilometer rijden je ketting moet smeren.

De motorketting reinigen

Een door straatvuil vies geworden ketting slijt sneller. Daarom is onderhoud van belang. Met alleen het smeren van je ketting kom je er echter niet. Een aantal keer per jaar, afhankelijk van hoe vaak je de motor gebruikt, moet je ook je ketting reinigen. Hiervoor heb je speciale spuitbussen, de chain cleaners, tot je beschikking. Ook heb je een chain brush nodig en de hulp van iemand anders. 

Hoe maak je een motorketting schoon?

Je begint met het plaatsen van je motor op de middenbok. Zet de borstel aan de onderkant in het midden van de motorketting en laat je helper de borstel vasthouden. Zelf spuit je de kettingreiniger op je ketting, terwijl je deze ronddraait. Poets met een doek vervolgens de ketting droog en spray daarna de ketting nog eens in met kettingvet. Ook schoonmaakmiddelen voor je motor schaf je snel en eenvoudig online aan, zoals bij Boonstra Parts.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>