Zelfs als je tuin technisch gezien een deel van je buitenruimte is, wil je toch wat privacy. Dan kun je een schutting toevoegen om de ruimte te beschermen en extra privacy te geven. Een schutting is een uitstekende manier om ongewenste dieren en mensen weg te houden van je privé terrein. Het kan ook dienen als een mooi sieraad voor je tuin. Als je meer privacy wilt in je achtertuin, zorg er dan voor dat je zijhek zo hoog mogelijk is. Maak een privacyscherm met planten. Als je geen omheining wilt plaatsen, plant dan enkele hoge heggen langs de omtrek van je eigendom. Dit zal visuele barrières creëren en tegelijkertijd hun bloemen en bladeren beschermen tegen harde wind en andere weersomstandigheden.

Installeer een tuinhuisje

Een manier om privacy aan je tuin toe te voegen is door middel van een tuinhuis. Zorg ervoor dat je de juiste plek kiest voor je schuur. Zoek een gebied dat voldoende ruimte heeft voor de afmetingen van je tuinhuisje en dat beschut is tegen de wind. Als je een houten schuurtje bouwt, zorg er dan voor dat het op betonblokken of iets dergelijks staat, zodat het na verloop van tijd niet in de grond zakt, wat lekken of schade door termieten veroorzaakt.

Maak een privacyscherm met planten

Creëer een privacyscherm door hoge planten te planten. Plant planten met veel bladeren en bloemen, of doornen, of bessen, of alle drie. Je kunt ook natuurlijke omheiningen rond je tuin plaatsen om nieuwsgierige blikken te blokkeren. Hogere planten zijn beter als het gaat om privacyschermen. Hoe groter de plant, hoe groter de kans dat hij enige vorm van bescherming biedt tegen nieuwsgierige buren die ’s nachts in je tuin op de loer liggen. Als je buiten je huis genoeg ruimte hebt voor nog één ding, overweeg dan om een ​​of twee rijen volgroeide schaduwbomen aan beide kanten te planten in de buurt van waar mensen vaak langslopen.

Een pergola beschermt je tuin van bovenaf

Een pergola is een geweldige manier om je tuin te verbergen voor de ramen op de bovenste verdieping van de huizen van je buren. Een pergola is ook een geweldig alternatief voor een schutting die hoger is dan de standaard twee meter die is toegestaan ​​door de toegestane ontwikkeling. Deze constructies kunnen wel drie meter hoog zijn als ze op meer dan twee meter van een grens worden geplaatst. Voor meer privacy kun je trellis of hangende planten tussen de palen van een pergola plaatsen of meer zijschermen toevoegen.

Voeg een luifel of parasol toe

Een parasol kan worden gebruikt om te voorkomen dat mensen in verschillende delen van je tuin kunnen kijken. Een luifel die aan de achterkant van je huis wordt bevestigd, zou daarentegen een meer permanente oplossing zijn.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>