Top 10 beste Al Pacino films

Er zijn ontelbare redenen om Al Pacino te aanbidden, de grootheid van het witte doek, die zijn kijkers door zijn krachtige dialogen en opwindende vertolkingen gedurende zijn carrière heeft geïnspireerd. Na de bombastische vertolking in The Godfather is hij verschenen in een aantal films met verschillende rollen en verschillende karakters. Beschouwd als een kostbaar juweel van Hollywood, zal Al Pacino altijd worden herinnerd voor het geven van een nieuwe dimensie aan de filmindustrie. We eren de echte Godfather en bevelen onze lezers aan om de 10 meest gerenommeerde films van Al Pacino eens te bekijken.


1. Carlito’s Way (1993)

Een perfecte misdaadthriller! Deze film is gebaseerd op de romans Carlito’s Way en After Hour van Edwin Torres. Na een Oscar te hebben gewonnen voor “Scent of a Woman” bevestigde het acteren van Pacino in deze film dat hij het meest gevierde fenomeen van de wereldcinema is. In deze film speelde Al Pacino het personage van een crimineel uit Puerto Rico, die zich wijdde aan het ontsnappen van een doden-of-gedood-worden leefstijl, zoals hij gewend was. Deze film wordt gerekend tot één van de populairste adembenemende thrillers van Al Pacino

2. The Insider (1999)

Gebaseerd op het artikel “The Man Who Knew Too Much” van het tijdschrift Vanity Fair, is The Insider een verzameling van geweldig acteren, de kracht van de media alsook over de tabaksindustrie. Samen met Russell Crowe speelde Al Pacino een krachtige rol als producer van 60 minutes, waarin hij de verborgen propaganda van de tabakslobby blootlegt. Geregisseerd door Michael Mann, is dit een intelligente en fascinerende film die bol staat van ernst. 

3. Serpico (1973)

Gebaseerd op het echte verhaal van een politieagent uit New York, zal Al Pacino altijd herinnerd worden voor zijn perfecte weergave van het eigenlijke personage in deze film. Pacino’s optreden in deze film wordt beschouwd als één van de beste meesterwerken in zijn hele carrière. Zijn rol als eerlijke en oprechte politieagent werd volledig gerechtvaardigd door de deugdzame inspanning van de regisseur, Sidney Lumet. 

4. The Godfather – III (1990)

In deze voortzetting van de peetvader saga is Pacino’s opmerkelijke rol als de machtige leider van een criminele familie ongetwijfeld opmerkelijk. G3 wordt echter beschouwd als het zwakste deel van Godfather-serie, maar de naam van Michael Corleone is onder filmfanaten nog steeds bekend. Deze film was ook nuttig om hem in de Hollywood-filmindustrie een cultstatus te geven.

5. Dog Day Afternoon (1975)

Deze film die een andere geweldige samenwerking van regisseur Sidney Lumet en Al Pacino is, is geïnspireerd op het artikel “The Boys In The Bank” van P.F. Kluge. Zijn genegenheid voor een transseksuele minnaar resulteerde in een ingenieuze bankoverval met zijn vriend Salvatore Naturile (John Cazale). Deze biseksuele bankovervaller speelde een elektrische rol, die hem als “een ster op zijn eigen manier” neerzette.

6. The Devil’s Advocate (1997)

The worst vice is advice. De uiterst plezierige ervaring van 2 uur en 23 minuten is voldoende om te rechtvaardigen waarom deze film hier wordt opgenomen. Pacino speelde de rol van John Milton een manipulatieve advocaat (is er iets dat deze man niet kunt laten doen?), een verslaafde aan het winnen van games. Je kunt tijdens het kijken naar The Devil’s Advocate de kracht van het artistieke Hollywood-concept voelen – één van de beste films van Al Pacino met ontzagwekkende prestaties. 

7. Scarface (1983)

Scarface staat beter bekend om de geweldige prestaties en de afzichtelijke hebbelijkheid van Al Pacino, die de rol speelde van Tony Montana speelde, een gangster met een kort lontje. Zijn modieuze kledingstijl werd na deze film erg populair (de jaren tachtig zat er vol mee). Deze film heeft echter geen prestigieuze prijs ontvangen, maar het heeft de smaak van de op misdaad gebaseerde films wel veranderd.

8. Scent of a Woman (1992)

Pacino, die voor deze film de Oscar voor de Beste Acteur kreeg, speelde het personage van een blinde, gepensioneerde legerofficier. Door het stimuleren van de gevoelens de vrije loop laten, raakt deze vader-zoon film alle fans. Zelfs vandaag de dag wordt de toespraak van Pacino in deze film door iedereen nog toegejuicht. Deze film zal altijd worden herinnerd voor de bombastische stijl van Al Pacino. 

9. The Godfather – II (1974)

Tot vandaag de dag, wordt The Godfather – II beschouwd als het grootste vervolg in de geschiedenis van het maken van films. Het overheersende karakter van Al Pacino van een trouwe zoon, die het familiebedrijf erft, is spectaculair. Deze film legde het echte leven van de maffia bloot en opnieuw accepteerde Pacino deze uitdaging om een levensecht personage in dit levensecht drama neer te zetten. De Godfather-serie is het ultieme gangsterverhaal tot dan toe, maar zonder Al Pacino was het onmogelijk om de lijst met ‘beste films aller tijden’ te bepalen.

10. The Godfather (1972)

The Godfather is misschien wel de allerbeste film uit de filmgeschiedenis. Je kunt het meerdere keren bekijken en het zal je nooit gaan vervelen (is deze kwaliteit op zich al niet genoeg?). Pacino speelde de zoon van Marlon Brando, die vanwege vreselijke familieomstandigheden later de criminaliteit inging. Welnu, ik ga hier verder geen woorden aan vuil maken, want ik denk dat het godslastering is om deze film in 4-5 regels te beschrijven. Ik zou echter aan de lezers willen zeggen dat als je het nog niet hebt gezien, je het beslist moet gaan bekijken. En als je het al wel hebt gezien, bekijk het dan nog een keer om de overvloed aan lessen, die The Godfather biedt in je op te nemen.

Mensen zochten ook naar

  • al pacino 2018
  • al pacino movies
  • al pacino wife