Tweedehands traplift of een nieuwe traplift kopen?

Overweeg jij al langere tijd om een traplift aan te schaffen? De kans is groot dat je geen idee hebt waar je moet beginnen moet zoeken.

Een traplift kopen of huren is namelijk een flinke investering en er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden.

Om die reden is het een slim idee om al je opties op een rijtje te zitten. Je wil tenslotte niet te veel betalen maar wil ook geen miskoop doen.

In dit artikel gaan we kijken naar de verschillen tussen het kopen van een nieuwe of een tweedehands traplift. Welke optie is het best en waar moet je op letten?

Lees gauw verder om antwoord te krijgen op deze vraag!

Wat is een traplift?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een traplift precies? Vaak bestaat een traplift uit een stoel en een rail die gemonteerd wordt aan de binnen- of buitenzijde van je trap.

Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig een trap op kunnen komen. Vaak is het zo dat deze lift voor één persoon gemaakt is.

Het voordeel van een traplift is dat het voor iedereen die moeite heeft met traplopen weer mogelijk wordt om de trap naar boven te nemen. Een geweldige uitkomst voor veel mensen dus!

Tweedehands traplift of een nieuwe?

Zoals we in het begin van dit artikel al aangaven is een nieuwe traplift dus een flinke investering. Dit betekent overigens niet dat je per definitie beter voor een tweedehands traplift moet gaan.

Hieronder de voor- en nadelen van deze twee opties:

Tweedehands traplift kopen

Het grootste voordeel van een tweedehands traplift? De kosten! Vaak is het zo dat een tweedehands traplift tot wel 60% goedkoper kan zijn dan een nieuwe traplift. Hier zit dan ook gelijk de grootste winst.

Het nadeel van een tweedehands traplift is echter dat je deze vaak niet kan personaliseren omdat hij al eerder door iemand anders is gebruikt. Ook is de kans op slijtage groter en weet je nooit zeker of je geen kat in de zak koopt.

Nieuwe traplift kopen

Als je budget het toelaat zouden wij altijd aanraden om voor een nieuwe traplift te gaan. Een traplift mag dan een flinke investering zijn, het is toch iets waar je jarenlang plezier van hebt. Je zal de traplift dagelijks gebruiken en dan is het natuurlijk wel zo fijn dat deze gepersonaliseerd is.

Een nieuwe traplift kan je bijvoorbeeld helemaal naar je eigen smaak instellen, daarnaast wordt de traplift special voor je geproduceerd. Hij komt dus zo uit de fabriek rollen!