Sinds we allemaal veel meer tijd thuis moeten doorbrengen dan we gewend zijn, proberen we ook alles uit de ruimte die we hebben te halen. Om je hierbij te helpen en je wat inspiratie te geven, vind je in dit artikel drie ideeën voor in de tuin of op het balkon. Ook al mogen we dit voorjaar en in de zomer weer lekker naar buiten, dan is het toch altijd fijn als jouw eigen balkon of tuin de lekkerste plek is.

Een loungeset

Wat echt een must is op jouw balkon of in de tuin is een heerlijke loungeset. Tegenwoordig zijn er sets beschikbaar in elke maat en vorm, dus het maakt echt niet uit hoe groot jouw balkon of tuin is, er kan een loungeset in. Daarbij maakt het ook niet uit of je balkon of tuin daarna erg vol is, want dit is echt het beste idee om de ruimte mee te vullen.

Vooral een loungeset van kunststof is top, want deze kan je gewoon zonder enkel probleem in de regen laten staan. Het is daarbij heerlijk om wat zachte kussens te kopen. Hiermee creëer jij de ultieme hangplek buiten bij jouw huis. Wanneer jij een mega groot balkon hebt of een lekkere tuin, zorg dan voor een mooie box waar de kussens in kunnen. Wanneer jij minder ruimte hebt, dan stop je de kussen gewoon lekkers ergens binnen in een kast.

Een parasol

Een tweede idee is meestal wel een erg goed idee in Nederland, namelijk een parasol. Hiermee bescherm jij jezelf niet alleen tegen de zon, maar zeker ook tegen de regen. Wanneer jij bijvoorbeeld lekker buiten wil eten op een warme dag, dan hoef je niet bang te zijn voor een eventuele regenbui. Jij zit lekker beschermd onder de parasol.

Tegenwoordig heb je ook prachtige balkon parasol. Deze bevestig je aan de leuning en zo boet je niet aan ruimte in, maar bescherm jij jezelf wel tegen zon en regen. Daarbij is het voor in de winter altijd lekker om aan de binnenkant van de parasol een heater te plaatsen. Zo kan jij het hele jaar door op jouw balkon of in de tuin zitten. Wat wil je nog meer?

Een BBQ

Tot slot kan de BBQ natuurlijk niet ontbreken in de tuin of op het balkon. Wat wil een man nou nog meer, dan gewoon in de zomer lekker thuis te kunnen grillen. Er zijn verschrikkelijk veel opties voor allerlei soorten BBQ’s, dus verdiep je eens in wat de geschikte grill voor jou is. Wanneer jij vaak voor grote groepen kookt is het verstandig om een grotere BBQ te kopen, maar dan moet je daar natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

Over ruimte gesproken, je hebt nu ook hele mooie BBQ’s voor op het balkon. Ook deze bevestig je aan de reling en zo verlies je opnieuw geen ruimte. Het is natuurlijk wel een goed idee om eerst even de staat van de reling van jouw balkon te controleren voordat jij er allerlei zaken aangaat vastmaken! Ook zal je met de BBQ even moeten kijken of je met het roet van de gril niet het dak beschadigt. Het is helemaal top als jij bijvoorbeeld een dakterras hebt, waardoor je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Tip: Barbecueën tijdens de winter? 4 Tips voor een geslaagde winter BBQ!

Een heerlijke zomer

Met deze tips kan het niet anders dan dat jij een top voorjaar en zomer gaat hebben. Zie jij jezelf al op de loungebank onder de parasol met een biertje zitten?

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>