Gefriendzoned? Met deze 3 simpele tips kom je uit de friendzone

De periode dat je slechts ‘vrienden’ met iemand bent, is iets dat we allemaal wel op een bepaald moment in ons leven meemaken. Sommigen van ons bevinden zich al zo lang in dat stadium, dat we net zo goed bij onze “vriend” kunnen intrekken of daar een parkeervergunning kunnen aanvragen. Als jij een van die weinige gelukkigen bent, die niet weten waar ik het nu over heb, is deze periode van ‘friendzone’ een soort relatie periode waarbij de ene partij verliefd is op de andere partij, maar zich voordoet als een zeer goede vriend. Kortom, het is de meest trieste situatie die er bestaat.


Het is een bekende aanname dat, als je eenmaal het label best friend hebt, je er voor het leven aan vastzit, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar.

Er zijn dingen die je per ongeluk doet, die ervoor zorgen dat de relatie niet verder komt dan slechts goede vrienden.  Het is niet de schuld van je vriend. Je vriend is geen vreselijke persoon omdat hij die rol maar op zich blijft nemen. Jij doet het jezelf aan.

In dit artikel ontdek je 3 simpele tips die ervoor zullen zorgen dat jij uit die friendzone komt! Twijfel je nog of ze je echt leuk vind? Neem dan eens deze “vind ze me leuk-signalen” door.

1. Geef toe dat je als vrienden om elkaar heen draait

Wat je doet, werkt niet. Zo dat is er uit. Het maakt niet uit wat vrienden, familie en ja, zelfs gekke Linda van de Coffee tent op de hoek denken. Uiteindelijk draait het namelijk om JOU! Wat wil jij het meest? Welke persoon zou jij wel meer mee willen dan alleen vrienden zijn?

Jij denkt waarschijnlijk steeds als de telefoon gaat dat die persoon belt waardoor je al bij de eerste keer opneemt en je de weekenden vrij houdt alleen maar voor het geval ze iemand nodig heeft om te helpen met verhuizen.

De vraag is echter of jouw vriending dit in gaat zien en beseft dat zij voor jou meer betekent dan alleen vrienden.

We hebben het niet alleen over seks, maar over de liefde. Het soort liefde waarbij je elkaar in de ogen kijkt, tranen van geluk in je ogen springen en elkaars harten kunt voelen kloppen. We hebben het over kinderen maken en huisje, boompje beestje. Het echte werk.

2. Laat je gevoelens weten

Er zijn veel manieren om de biecht te beginnen. Kortom, het enige dat je in het gesprek moet doen, is je vriend vertellen wat je van hem vindt en een antwoord krijgen of deze gevoelens wederzijds zijn. Vrij simpele dingen. Maar het uitspreken is het moeilijkste deel. Je wilt niet uit de lucht komen laten vallen: “Ja, dat is stom dat je je mobiele telefoon op het toilet hebt laten vallen. Maar trouwens ik vind je echt leuk.”

Een groot deel van het laten blijken dat je meer wilt zijn dan vrienden gaat over je vriend vertellen wat voor een gevoelens jij voor die persoon hebt. Er zijn natuurlijk wel goede manieren om dit te doen en zeker ook slechte. Als je dronken bent, aan de telefoon zit of voor computerschermen zit bijvoorbeeld. Doe het dan absoluut niet. Een goede bekentenis is in persoon, op een rustige, besloten plek, terwijl jij en je vriend in een heldere en nuchtere gemoedstoestand verkeren.

3. Verander je houding

Heb je de laatste tijd je houding weleens bekeken? Hoe gedraag je je? Niemand wil slapen met iemand die altijd maar klaagt en eigenlijk niet leuk is. Ben jij dat? Hier is de oplossing: als je niet tenminste de helft van de tijd blij en gelukkig bent, heb je ernstige problemen. Het is moeilijk om mensen om je heen te krijgen als 

je al genoeg aan jezelf hebt. Je zult dan echt moeten veranderen.Ben je wel sexy? Ik dacht het niet en jouw vriend waarschijnlijk ook niet. Weet je wat er ontbreekt? Een verandering in je houding. Soms kan een kleine aanpassing van de houding al voldoende om in de ogen van je vriend te openen. En dat is nu precies wat je wilt, toch?