In de zomer is niets lekkerder dan met vrienden of familie barbecueën. Het is leuk om een BBQ te organiseren maar het bedenken van recepten en originele maaltijden voor op de barbecue blijft een lastige taak. Je wilt graag iets nieuws bedenken maar wilt ook dat het bij iedereen in de smaak valt. Ook hebben mensen andere dieetwensen waar rekening mee gehouden moet worden. Kortom: je kan wel wat hulp en inspiratie gebruiken. Daarom vind je hieronder drie unieke maaltijden voor op de BBQ waar je vrienden en familie mee kan verrassen. 


Ribeye

Een klassieker op de barbecue is de ribeye. Het is een stuk vlees uit de ribben van een rund, wat er ‘gemarmerd’ uitziet door de adering van het witte vet. Als je deze goed bereid kan het heel smaakvol zijn. Dit schijnt zo te zijn doordat het richting de poot van de rund zat en het dus veel heeft bewogen. Je kunt de ribeye klaarmaken met peper en zout of met een zogeheten ‘droge marinade’, die bestaat uit kruiden en natuurlijk peper en zout. Je kunt de ribeye 4-5 minuten aan beide kanten op een barbecue leggen van rond de 180 graden. 

Speenvarken

Wil je iets gruwelijks klaarmaken op de barbecue waar je familie en vrienden versteld om zullen staan? Ga dan voor een speenvarken. Deze biggetjes kun je halen bij de slager. Er zijn genoeg artikelen te vinden waar een instructie staat voor het barbecueën van een onschuldige big. Zoek deze dus op al zie je dit wel zitten. Of niet en zie de derde tip voor de barbecue!

Vegetarische BBQ

Speelt je geweten iets te veel op bij het denken aan een speenvarken op de barbecue? Gooi het dan om een andere boeg en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Er altijd wel iemand in de familie-, vrienden- of kennissenkring die de keuze heeft gemaakt om vegetarisch te worden.

Om mensen in hun dieet wensen tegemoet te komen is het leuk om de BBQ volledig of gedeeltelijk vegetarisch te maken. Tegenwoordig zijn er genoeg vegetarische vleesvervanger opties voor op de barbecue, die steeds lekkerder en ook qua prijs aantrekkelijker worden.

Daarnaast kan je ook groentes grillen zoals courgettes, maïskolven en aubergine. Een verrassende tip is watermeloen grillen op de barbecue. Hierdoor krijgt het een vleesachtige structuur die erg lekker is. Naast vleesvervangers en groenten kan je nog salades en broodjes maken zodat iedereen goed gevuld is en naar geweten gegeten heeft.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>