Op vakantie naar Frankrijk? Probeer eens een glamping


  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Op vakantie naar Frankrijk? Probeer eens een glamping

Campings in Frankrijk is niet iets wat niet snel geassocieerd wordt met luxe. Mensen zien al gauw het gevecht met de tent, het wachten op de douche en het lopen met de rol naar de wc voor zich.

Door de opkomst van glampings en campings in Frankrijk is dit beeld echter flink achterhaald. Er zijn door het gebruik van bijvoorbeeld lodges en safaritenten een hoop nieuwe mogelijkheden op het gebied van kamperen. Veel van deze tenten zijn uitgerust met alle luxe zoals een wc, douche en keukenblok. Zo kun je alle voordelen van een camping ervaren en toch de luxe hebben van een hotelkamer.

Oftewel: een hotelkamer op een camping!

Door de winst aan populariteit is er ontzettend veel keuze in deze soorten van vakantie te vinden. Drie totaal verschillende voorbeelden van glampings in Frankrijk lichten we hier uit.


Camping La Rive

Deze camping is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Door zijn uitstekende ligging en vele faciliteiten is deze camping met glamping mogelijkheden bij uitstek geschikt voor een vakantie met de kinderen.

Vlak onder Bordeaux is de zee nooit ver weg. Deze camping ligt daarnaast aan een meer waar er bijvoorbeeld heerlijk gekanood kan worden. Op het terrein zelf is ook genoeg vertier te beleven. Zo is er een groot waterpark waar de kinderen urenlang speelplezier kunnen beleven. Zijn ze uiteindelijk uitgespeeld dan is er altijd nog een animatieteam wat voor het nodige plezier kan zorgen.

camping la rive
Op een glamping heb je de luxe van een hotel maar de gezelligheid van een camping [foto: glampings.nl

Het verblijf in de safaritenten die deze camping tot zijn beschikking heeft is zeer aangenaam te noemen. De tenten hebben een oppervlakte van 30 vierkante meter, waardoor er maximaal zes personen kunnen overnachten.

Deze zes personen moeten het wel doen met twee slaapvertrekken, maar met de 30 vierkante meter die er beschikbaar is moet dit geen probleem zijn. De tent is uitgerust met alle luxe zoals een vier pits gasfornuis, koelkast en verwarming. Buiten de tent is een houten terras waar heerlijk op gebarbecued kan worden.

Tip: ben jij al verkocht aan het concept van een glamping? Neem dan eens een kijkje op glampings.nl!

Hauts-de-France

Misschien wel de meest romantische manier van glamping is te vinden in het Franse Hauts-de-France. Hier is van een boomhut een waar paradijs gemaakt die de gemiddelde hotelkamer laat verbloemen.

Je verblijft op zes meter hoogte in alle luxe. Zo is er een slaapkamer met king sized bed en een eigen badkamer. Je hoeft dus niet meer met je wc rol over de camping te lopen.

De meest opvallende voorziening in deze boomhut is toch wel de hottub die op het balkon gestationeerd is. Door middel van hout is deze heerlijk op te stoken tot een aangename temperatuur. Zo kun je in alle rust uitkijken over de prachtige natuur.

Net gelegen boven Parijs leent deze accommodatie zich perfect voor een uitstapje naar de meest romantische stad van Europa. Met een goed half uurtje rijden sta je in het midden van deze stad.

convertcabin
De lodges van Covertcabin bevinden zich midden in een prachtig natuurgebied. [foto: glampings.nl]

Covertcabin

Het concept van Covertcabin is gevestigd in de altijd prachtige Dordogne. Covertcabin biedt de mogelijkheid om drie verschillende lodges (Woodman’s, Fisherman’s & Little Rock cabin) te huren die op verschillende locaties staan.

Alle drie de locaties liggen op een zogenaamde ‘off the grid’ locatie. Dit houdt in dat al deze drie plekken omgeven zijn door stilte waardoor je heerlijk tot rust kunt komen.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Woodman’s cabin aan de rand van een prachtig bos gelegen. Fisherman’s cabin staat op een oude granieten rots en geeft door zijn hogere ligging een fantastisch zicht op het meer. Klein maar fijn kun je de Little Rock cabin het beste omschrijven. Met zijn 2 bij 4,5 meter lijkt hij klein, maar is voorzien van alle benodigdheden voor een heerlijk tijd weg.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>