juni 30

Ga veilig op je skivakantie

0  reacties

Veel Nederlanders vinden skiën een schitterende bezigheid. Dat is ook niet zo gek. Het gevoel dat je krijgt van het vlug naar beneden skiën van een schitterende, met sneeuw bedekte berg in Oostenrijk is maar moeilijk te verwoorden. Hou je niet zo van skiën, dan is er natuurlijk nog altijd de après ski bar om je mee te vermaken. 

Met zoveel Nederlanders die maar wat graag op skivakantie gaan is het ook niet zo gek om te horen dat er erg veel geld in de ski industrie omgaat. Men besteed veel geld aan dure hotels, skipassen en vooral ook aan skispullen. Maar waar we iedereen wel horen vertellen over hun dure ski’s, snowboard of skischoenen, horen we maar weinig over accessoires die ervoor zorgen dat je veilig de piste afkomt.

Dit is wel een beetje gek, want ski ongelukken komen met enige regelmaat voor en kunnen erg fout aflopen. Het is dus echt heel belangrijk dat je zorgt dat je veilig kunt geen skiën. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hier drie producten op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jij veilig de piste afkomt.

Hoofd, knieën en polsen

De eerste, wellicht vanzelfsprekende, tip is natuurlijk het aanschaffen en ook dragen van een skihelm. Kom je op je hoofd terecht bij een val dan kan de schade onomkeerbaar zijn, dit wil je dus absoluut voorkomen. Ja, wellicht vind je een helm er een beetje dom uitzien of niet fijn zitten, maar goede bescherming van je hoofd is echt essentieel. Daarnaast zijn er erg veel skihelmen beschikbaar zodat er vast wel een helm bij zit die ook jij te verdragen vindt. 

Vervolgens is het aan te raden om ook knie- en polsbeschermers te kopen en dragen. Met je ellebogen en polsen vang je vaak je val op. Dit zijn dus de plekken die je het eerste zult bezeren tijdens een val. Door deze delen van je lichaam te beschermen, voorkom je dat je met pijn de piste moet verlaten. Daarnaast zijn knie- en polsbeschermers helemaal niet duur in de aanschaf. Geen reden dus om deze niet te halen. 

Bescherm je rug

Ten slotte raden we een snowboard rugbeschermer aan, of een rugbeschermer ski. Val je naar achteren dan kun je je rug ernstig beschadigen. Net als met een val op je hoofd, kan een val op je rug ook zeer ernstig zijn. Voorkomen dus! Door je rug te beschermen met een rugbeschermer voorkom je dat je dit soort schade oploopt. Net zoals bij de knie- en polsbeschermers geldt ook hier dat een rugbeschermer helemaal niet duur hoeft te zijn. Doe er dus niet al te moeilijk over en schaf een rugbeschermer aan. 


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>