Verlichting nodig tijdens je verbouwing? Kies voor LED bouwlampen of accu bouwlampen


  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Verlichting nodig tijdens je verbouwing? Kies voor LED bouwlampen of accu bouwlampen

Als je eerder een grote verbouwing hebt gedaan dan heb je het vast wel ervaren. Het kan regelmatig voorkomen dat je in de avonden nog wat klusjes moet afwerken. Daarom is het noodzakelijk om goede verlichting in huis te hebben tijdens je verbouwing. Er zijn veel verschillende bouwlampen op de markt. Dus hoe bepaal je of je LED bouwlampen of accu bouwlampen nodig hebt? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Waarom heb je überhaupt een bouwlamp nodig?

Als je aan het verbouwen bent zul je waarschijnlijk veel stof hebben of een hoge vochtigheidsgraad in de kamer. Bouwlampen kun je in deze situaties nog steeds gebruiken omdat ze van stevig materiaal gemaakt zijn. Daarnaast zijn de meesten ook stof- en waterdicht.

Tijdens een verbouwing moet je goed zicht hebben op wat je doet. Bouwlampen zijn krachtiger dan een standaard peertje. Een gloeilamp van 40 Watt heeft een lichtopbrengst van ongeveer 400 tot 500 lumen. Een LED bouwlamp van 40 Watt geeft ongeveer 4.000 lumen. Houdt er wel rekening mee dat een halogeen bouwlamp van 400 Watt ook ongeveer 4.000 lumen geeft.

Bouwlampen verspreiden veel licht maar nemen niet veel ruimte in beslag. Mocht je er per ongeluk tegenaan trappen dan is dat geen ramp. Ze kunnen wel tegen een stootje. 

De voordelen van LED bouwlampen

Zeer energiezuinige bouwlampen

Het energieverbruik van LED bouwlampen ligt veel lager dan halogeenlampen: tot wel 90%.

Lange levensduur 

Een LED bouwlamp gaat lang mee, hierdoor kun je besparen op onderhouds- en aanschafkosten.

Geen opstarttijd

Een LED lamp hoeft niet eerst op te warmen, en kan dus meteen gebruikt worden. Daarnaast warmt het ook niet zoveel op als andere bouwlampen en wordt de energie echt omgezet naar licht. 

Een nadeel van LED bouwlampen is dat het wat duurder is dan andere bouwlampen. Als je het kunt zien als een investering is dit zeker een goede keuze.

De voordelen van accu bouwlampen

Zijn de stopped eruit? Je kunt nog steeds doorklussen!

Omdat deze bouwlampen op een accu werken heb je geen stopcontacten nodig. Erg handig als je niet overal stopcontacten hebt, of als er even geen stroom beschikbaar is. Vergeet echter niet om de accu op te laden

Je kunt ze overal neerzetten

Het verplaatsen van deze bouwlamp is eenvoudig. Ze zijn vaak niet zwaar en hebben een handvat zodat je het makkelijk kunt tillen van locatie naar locatie. 

Koud licht

LED bouwlampen zijn doorgaans koud van kleurtemperatuur. Dit komt enigszins overeen met daglicht dat we gewend zijn. 
Als je een bouwlamp zoekt dan kun je een kijkje nemen op de website van https://nlshop.se.com/.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>