Er heerst enorme krapte op de huizenmarkt. Wie nu op zoek is naar een nieuwe woning, moet dan ook razendsnel knopen door kunnen hakken om nog in aanmerking te kunnen komen voor een huis. De meeste woningen zijn binnen enkele dagen al verkocht. Soms zelfs al voordat ze überhaupt in de officiële verkoop terecht kwamen. Gelukkig bestaan er ook nog heel wat nieuwbouwprojecten. Iets waar je vaak al snel terecht komt als je ooit een nieuwe woning wilt, maar dit nog niet al te veel haast heeft. Twijfel jij nog over de koop van een bestaande woning of nieuwbouw utrecht? En weet je niet goed wat nu echt de juiste keuze is? Lees dan meer over de vier belangrijkste redenen om een nieuwbouwwoning te kopen!

1.      Financiële voordelen

Een nieuwbouwwoning kan ook de nodige financiële voordelen opleveren. Zo hoef je bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting te betalen. De woning staat immers nog niet op naam van iemand anders. Hierdoor bespaar je al snel een flink bedrag. Hetzelfde geldt voor notaris- en kadasterkosten. Bij het kopen van een bestaande woning komen deze voor eigen rekening. Koop je een nieuwbouwwoning? Dan zitten deze kosten al bij de koopprijs inbegrepen.

In de huidige markt is het tevens een voordeel dat de prijs van de woning vastligt. Voorheen kon dit als nadeel worden gezien. Er was immers geen ruimte voor onderhandelingen. Bij een nieuwbouwwoning vindt er echter een taxatie plaats voordat de woning überhaupt gebouwd is. Op basis daarvan wordt de prijs berekend. Dit betekent echter ook dat er geen hogere biedingen gedaan kan worden om het huis te bemachtigen. Iets wat in de huidige markt inmiddels dikwijls gebeurt. Elkaar overbieden is helemaal niet zo gek meer nu er enorme krapte heerst op de markt. Bij een nieuwbouwwoning betaal je wat de woning waard is. Niets meer, niets minder.

2.      Nauwelijks extra onderhoudswerk

Alles is nieuw aan een nieuwbouwwoning. Waar je bij een bestaande woning altijd maar moet afwachten hoe lang het duurt voordat het schilderwerk weer aangepakt moet worden of er toch wat onverwachte mankementen aan de woning zijn, is dit bij een nieuwbouwwoning niet het geval. Alles is splinternieuw, waardoor je voorlopig geen extra kosten aan onderhoud hebt.

3.      Lage energielasten

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig zo duurzaam mogelijk gebouwd. Hierbij wordt ook gelet op de isolatie. Nieuwbouwwoningen zijn over het algemeen dan ook veel duurzamer en zullen lager scoren in energielasten dan bestaande woningen. Zo worden vrijwel alle woningen tegenwoordig al gasloos gebouwd. Zo ben jij dus alvast klaar voor de uiteindelijke energietransitie. Bovendien bespaar je zo ook eenvoudig geld op je energierekening. Iets wat zeker in de huidige tijd ontzettend fijn is natuurlijk.

4.      Geheel naar eigen smaak in te delen

Nog een groot voordeel van een nieuwbouwwoning is dat deze geheel naar eigen smaak in te delen en in te richten is. Bij een bestaande woning hou je je toch al snel aan de bestaande opstelling. Bij een nieuwbouwwoning bepaal je alles zelf. Zo ook bijvoorbeeld de indeling van de tuin. Dit regel je allemaal met het bouwteam. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>