Vier tips bij het kopen van een boot

Posted in  Luxury  on  februari 15, 2023 by  San0 comments

Een heerlijk vooruitzicht. Je gaat je eigen boot kopen. Dit is een aanschaf die je niet zomaar doet maar waar je serieus over na hebt gedacht. Je ziet jezelf al helemaal zitten in de zon op het water. Heerlijk stukjes varen en misschien af en toe wel wat watersport activiteiten uitvoeren. Maar voordat je een boot koopt is het belangrijk om te weten waar je een boot het beste kan kopen en waar je op moet letten bij de aanschaf van deze boot. In dit blog geven wij vier tips om met de juiste boot het water op te gaan!

Waar te beginnen

Wanneer je opzoek bent naar een boot is het goed om te oriënteren naar wat voor soort je opzoek bent. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten boten. Wil je ontspanning of kies je liever voor een motorjacht met een krachtige buitenboordmotor? Wanneer je een motorjacht wil gaan kopen, houdt er dan rekening mee dat je een vaarbewijs nodig hebt. Als je eenmaal weet wat voor boot je wil gaan kopen dan kan je gaan kijken naar de prijzen en de verschillende bedrijven die deze boten aanbieden. Neem eens een kijkje in wat havens en huur eens een boot af om te kijken wat je ervan vindt.

Klaar om te kopen

Jij hebt jouw ideale boot gevonden. Doordat een boot kopen niet iets is wat je dagelijks doet is het verstandig om zorgvuldig met deze koop om te gaan. Wanneer je een nieuwe boot koopt krijg je vaak garantie, koop je een boot tweedehands dan zit er waarschijnlijk geen garantie bij. Een nieuwe boot kan je op verschillende manieren aanschaffen. Zo heb je op internet veel aanbieders of kan je meer informatie over diverse bedrijven verzamelen op de botenbeurs. Ook bij jachthavens verkopen ze boten. Een boot kopen gaat hier wat makkelijker omdat het bedrijf vaak beschikt over de benodigde producten. Doordat ze je voorzien van deze taken hoef jij alleen nog maar het koopcontract te ondertekenen. 

Bezichtiging

Zorg dat, voordat je een koopcontract tekent, je altijd de boot goed hebt gecontroleerd. Vraag een bezichtiging aan zodat je alle onderdelen van de boot eens goed en rustig bij langs kan gaan. Wanneer je een tweedehands boot koopt is dit helemaal belangrijk. Kijk goed naar de motor, in welke staat is de motor, kan hij nog een aantal jaren mee of is deze aan vervanging toe? Bij speciale buitenboordmotor zaken kunnen ze je goed adviseren over de diverse motoren voor jou. Ook hebben ze hier een divers aanbod. Wanneer je bijvoorbeeld meer kracht achter je boot wilt kan een Suzuki buitenboordmotor een goede vervanger zijn voor de huidige motor.  Vraag ook direct of je een proefvaart kan maken. Zo weet je zeker dat de boot die jij hebt uitgekozen daadwerkelijk ook de beste keuze is voor jou.

Verzekeren

Je boot verzekeren is niet altijd verplicht maar wel aan te raden. Wanneer je een ligplaats wil hebben in een jachthaven wordt hier wel vaak om gevraagd. Verzekeren is toch erg belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Zo kan je behoorlijke schade aanbrengen aan iemand anders zijn boot. Het is dan wel zo fijn dat je hier geen onverwachte kosten aan hoeft te maken.  Als er iets gebeurt met je eigen boot, dan ben je voor de dagwaarde van je boot verzekerd. Dit kan veel geld schelen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>