Klussen in en rond het huis? Dat doe je toch gewoon zelf? Het is voornamelijk een kwestie van de juiste benodigdheden in huis hebben. En natuurlijk een goed plan. Alles valt of staat met een goed plan. Maak desnoods een tekening van wat de bedoeling is en meet alles zorgvuldig op, want meten is weten. Verder komt het vooral neer op het beschikken over het juiste gereedschap, maar dat is niet ingewikkeld om te regelen. Het is echter wel van belang om te kiezen voor kwaliteit, want goed gereedschap neemt je veel werk uit handen. Hieronder de vijf tools die onmisbaar zijn voor elke man om in huis te hebben.

Schroefboormachine

De schroefboormachine is je grootste vriend als het op klussen aankomt. Je kunt dit apparaat bij heel veel klussen goed gebruiken. In de uitgebreide collectie Makita gereedschap vind je de juiste schroefboormachine voor elke klus. Koop er meteen een reserveaccu bij, zodat je bij grotere klussen gewoon door kunt werken als de eerste accu leeg is.

Handgereedschap

Sowieso heb je natuurlijk altijd een koffer handgereedschap klaarstaan. Steeksleutels, dopsleutels enzovoorts. Bij het losdraaien van schroeven en moeren is van belang dat je altijd exact de juiste maat sleutel gebruikt om ervoor te zorgen dat alles probleemloos verloopt. Gebruik je een te grote maat, dan kun je de boel forceren en dat levert doorgaans schade op.

Schuurmachine

Even snel een verflaag verwijderen, voordat je de boel van een nieuw kleurtje voorziet? Ga dan niet lopen rommelen met schuurpapiertjes, maar pak het meteen goed aan. Met een bandschuurmachine heb je de klus in een handomdraai geklaard. Let erop dat je een exemplaar kiest met een goede stofafzuiging, zodat je veilig en gezond kunt werken in een schoonblijvende omgeving.

Klauwhamer

Ga eens voor jezelf na hoe vaak er bij een klus iets getimmerd of geslagen moet worden? Dat is best vaak hè? Een goede klauwhamer is dus onmisbaar in elke gereedschapskist. We kiezen hier bewust voor een klauwhamer omdat je daar nu eenmaal meer mee kunt dan met een gewone hamer, zoals het verwijderen van spijkers uit balken.

Elektrische zaag

We zeiden het al eerder: laat het gereedschap voor je werken. Dat is met name van toepassing op deze laatste krachtpatser, de elektrische zaag. Geen materiaal is te zwaar en geen klus te moeilijk als je een goede elektrische zaag in je bezit hebt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>