De 3 beste virusscanners voor android


Het is belangrijk dat je jouw telefoon veilig houdt. Er staan namelijk veel bestanden op die je voor jezelf wil houden. Denk hierbij aan (intieme) vakantiefoto’s, e-mailtjes en appjes. En wat te denken van je mobiel bankieren app? Hoe voorkom je virussen en mogelijke malware?

Om zeker te zijn dat jouw android telefoon niet in gevaar loopt is het een goed idee om gebruik te maken van een virusscanner. De redactie van Menlife heeft ze allemaal getest. Dit zijn de 3 beste virusscanners voor jouw android telefoon.


Bitdefender Antivirus

screenshot bitdefender antivirus

Bitdefender Antivirus is een van de weinige anti-virusscanners die echt zijn werk doet en geen geld kost. En dat is best bijzonder anno 2019, waar de playstore vol staat met spam en nutteloze apps. Deze app werkt heel simpel. Je stelt het in en de scan begint vanzelf te scannen en door al je bestanden heen te gaan. Om Bitdefender Antivirus gratis te kunnen aanbieden worden er wel advertenties getoond. Deze zijn echter niet storend. We raden deze app dan ook aan wanneer je behoefte hebt aan een simpele gratis anti virusscanner.

DOWNLOAD VANUIT PLAYSTORE

AVG 2019

AVG android

AVG is een van de bekendere anti-virusscanners die er is en is nu ook als Android app beschikbaar. Een groot voordeel van deze app is dat er een anti-diefstal functie zit ingebouwd. Op deze manier kan je jouw telefoon via Google maps ‘tracken’ wanneer deze gestolen is. Ook heeft AVG een aantal functies om de batterijduur te verlengen of je geheugen te verhogen. Deze werken echter niet (goed) en zijn dus ook eigenlijk nutteloos. Wil je wel weten welke apps dit wel goed kunnen? Lees dan onze post over android schoonmaak apps.

Al met al is AVG een prima android app. De virusscanner doet wat ie moet doen. De anti-diefstalfunctie is een leuke toevoeging. Je kan de app 2 weken lang gratis testen. Daarna betaal je iets meer dan 2 euro per maand om van de app gebruikt te blijven maken.

DOWNLOAD VANUIT PLAYSTORE

Kaspersky Antivirus Mobile

kaspersky mobile

Last, but zeker not least, is de Kaspersky virusscanner voor android. Dit is echt de beste optie voor android gebruikers die bereid zijn te betalen. Voor minder dan 15 € kan je je leven lang gebruik maken van Kaspersky. En wat krijg je daar dan voor?

Naast uiteraard een virusscanner en een anti-diefstalfunctie, kan je met Kaspersky ook SMS’jes en telefoontjes blokkeren. Dit is vrij uniek en is een groot voordeel ten opzichte van andere apps uit deze lijst. De app neemt ook veel minder ruimte in beslag dan de concurrentie, en ook dat is een groot voordeel.

DOWNLOAD VANUIT PLAYSTORE

Ondanks dat we bijna alle apps wel getest hebben, heb je misschien toch voorkeur voor een andere optie. Eventuele alternatieven zijn; Avira, AVAST, McAfee en ESET.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>