Denk je eraan om een kat te adopteren? Laten we een ding voorop stellen: met een kat in huis, ben jij een echte vrouwenmagneet. Maar, dit is natuurlijk niet het enige voordeel dat een kat in huis met zich meebrengt. Een kat in huis is natuurlijk ook hartstikke gezellig! Wanneer je een dier adopteert wil je hier natuurlijk wel goed voor zorgen. Een gelukkig en gezond huisdier, is natuurlijk een gelukkige jij. Om je een handje te helpen in de goede richting, hebben wij hier een lijst voor je opgesteld met dingen die je in huis moet halen voordat je een kat adopteert.

Laat je kat lekker krabben

Het zit in zijn natuurlijke instinct om te krabben. Dit doen ze om hun nagels te scherpen zodat ze gemakkelijk hun volgende prooi te pakken kunnen krijgen. Nu wil je natuurlijk voorkomen dat je kat hiervoor jouw mooie leren bank gaat gebruiken. Om je meubels te beschermen van scherpe klauwen en je kat in zijn natuurlijke behoeften tegemoet te komen, is een krab element essentieel in huis. Deze komen in verschillende vormen, kleuren en maten. Zo kun je een heel klimparadijs kopen, maar zal een simpele krabton ook al voldoen.

Een voer- en waterbak

Het is natuurlijk vanzelfsprekend om een voer- en waterbak voor je nieuwe kat in huis te halen. Hierbij is het wel belangrijk om even rekening te houden met waar je deze in huis plaatst. Zorg ervoor dat je de voerbak niet naast de waterbak zet, omdat katten niet graag water drinken dat in de buurt van voedsel staat. Ook dit komt voort uit hun natuurlijke instinct. De kans is namelijk aanwezig dat het water dat dichtbij voedsel ligt, besmet is met bacteriën van het dode dier (wat katachtigen uiteraard in de natuur eten). Zorg dus voor een afstand tussen deze twee.

Kattenbak

Een kattenbak kan ook zeker niet ontbreken in jouw aangepaste interieur. Hoewel katten vaak het liefst hun behoefte buiten de deur, bijvoorbeeld in de tuin, doen, kan een kattenbak niet ontbreken. Sommigen hebben natuurlijk geen tuin, waardoor de kat wel binnen zijn of haar behoefte moet doen. Verder kun je op deze manier voorkomen dat je een speurtocht naar kattenpoep in je tuin moet houden. Met een kattenbak is alles op 1 plek te vinden, en gemakkelijk op te ruimen. Ideaal.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je in huis moet halen, maar hier alvast een klein begin. Veel plezier met je nieuwe beste vriend!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>