Posted in  Luxury  on  november 30, 2021 by  Leon0 comments

We praten hier over de private lease van een auto. Je sluit een leaseovereenkomst als privépersoon. Vaak zal dat een auto voor privégebruik betekenen, maar niet per se. Denk bij dat laatste aan een zzp’er. Bij een private lease koopt de leasemaatschappij de auto die je wilt leasen en geeft die aan jou in gebruik. Voor dat gebruik betaal je een vast maandelijks bedrag aan die maatschappij. Doorgaans praten we over leasebedrijven die gespecialiseerd zijn in auto’s. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto weer in, hoewel ook de mogelijkheid kan worden geboden om de auto dan voor een bepaald bedrag over te nemen. De brandstof en de kosten van opladen betaal je zelf. Ook de autowasserij en eventuele verkeersboetes zijn uiteraard niet ingrepen. Het is als het huren van een auto, maar dan in een keer voor diverse jaren.

Wanneer een auto lease?

Voorop staat natuurlijk dat je het maandbedrag kunt opbrengen. Het is onverstandig om daarbij krap te gaan zitten, want je weet nooit of een onvoorziene situatie zich voordoet, die je geld gaat kosten. Als je voldoende spaargeld achter de hand hebt, dan geldt dat niet. Als je het geld niet hebt om een nieuwe auto te kopen of je besteedt je spaargeld liever aan andere uitgaven, dan kan een auto lease een interessante optie zijn. Omdat leasebedrijven met grote aantallen auto’s werken, kunnen ze goedkoper inkopen dan je zelf kunt. Dat geldt niet alleen voor de auto’s, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen. Bij voldoende grootte kunnen ze zelf het risico van autoschade op zich nemen.

Voordelen auto lease

Een auto leasen heeft diverse voordelen vergeleken met het kopen. We noemen er hier een aantal:

 • Bekende uitgaven
  De uitgaven zijn beter bekend. De variabele kosten, met name de brandstof of elektriciteit, zijn echter niet inbegrepen. Maar bijvoorbeeld onderhoud en reparaties zijn wel opgenomen in het maandbedrag. Een hoge uitgave voor een reparatie kan je uitgavenpatroon behoorlijk in de war gooien. Dus minder verrassingen met een leaseauto.
 • Geen eigen geld
  Je hoeft geen geld te steken in de aanschaf van van een nieuwe auto. Een persoonlijke lening zal je uiteindelijk meer geld kosten.
 • Gemak
  Naast het feit dat veel uitgaven al inbegrepen zijn in het maandbedrag, hoeft je je ook geen zorgen te maken over het verkopen van de auto. Je levert die simpelweg in na afloop van de leaseperiode.
 • Opzegging
  Als je door een verandering in je persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld ontslag of echtscheiding, het maandbedrag niet meer kunt opbrengen, zijn er leasebedrijven waar je het leasecontract zonder extra kosten kunt opzeggen. Het is wel zaak om dat na te gaan voor een leasecontract te ondertekenen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>