juli 28

3 Voordelen van een tankpas

0  reacties

Als zzp-er heb je al genoeg aan je hoofd. Je bent planner, organisator, creatief brein en oja, je moet ook nog eens zelf al het uitvoerende werk doen. Het laatste waar je op zit te wachten is gedoe met bonnetjes elke keer als je moet tanken. Gelukkig is hier tegenwoordig een makkelijke oplossing voor: de tankpas voor MKB en zzp-ers! Iedere zzp-er met bedrijfsauto kan de tankpas zzp aanvragen. Benieuwd naar de voordelen van een tankpas? Lees dan vooral verder!

Maandelijkse verzamelfactuur

Het grootste voordeel van een tankpas voor zzp-ers: geen gedoe meer met bonnetjes. Met een tankpas ontvang je namelijk maandelijks een factuur waarin alle transacties overzichtelijk staan vermeld. Deze verzamelfactuur kan je vervolgens simpel en snel doorsturen naar de boekhouder, of zelf uploaden in je boekhoudprogramma. Doordat je op een gemakkelijke manier al de transacties met betrekking tot je bedrijfsauto kan bijhouden voorkom je dat je bonnetjes kwijtraakt waarna je de btw niet meer kan terugvragen. Een tankpas levert je dus niet alleen gemak, maar ook nog eens een besparing op!

Meer dan tanken

Niet veel mensen weten dat een tankpas voor zzp-ers ook gebruikt kan worden voor andere transacties. Overige autokosten zoals de wasstraat, een kleine beurt, de APK maar ook parkeerkosten kunnen gemakkelijk afgerekend worden met de tankpas waarna de transactie keurig verschijnt op je maandelijkse verzamelfactuur.  

Te gebruiken bij alle tankstations

Veel pompstations bieden een eigen merkgebonden tankpas aan. Hierbij proberen ze ondernemers te lokken met hoge kortingen en extraatjes zoals een gratis kop koffie bij een tankbeurt. Dit klinkt wellicht leuk, maar dit betekent ook dat je soms extra moet omrijden voordat je een tankstation tegenkomt waar je kan tanken met je tankpas. Laat je dus niet verleiden door marketingpraatjes, maar ga voor een universele tankpas die je bij elk tankstation kunt gebruiken. Met een universele tankpas verzamel je al je autokosten op één maandelijkse factuur, en kan je terecht bij meer dan 45.000 tankstations in Europa. In het gemakkelijke online portal zie je bovendien direct hoeveel BTW je terug kan vorderen, zonder dat je hoeft te klooien met bonnetjes!


Tags


You may also like

3 Verftrends van 2021!

3 Verftrends van 2021!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>