• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • Wat zijn de voordelen van het hebben van een website?

Er zijn natuurlijk enorm veel websites te vinden, die overal ter wereld worden gemaakt. Het is vandaag de dag behoorlijk eenvoudig om zelf een website te beginnen. Voor je bedrijf, bijvoorbeeld. Van webshop tot portfolio: er is een heleboel mogelijk. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het hebben van een eigen website? Daar vertellen we je graag meer over.

Jouw plekje op het web

Met een website claim je jouw plekje op het web. Dat kan per direct handig zijn, als je van plan bent om je website meteen in te richten en te gebruiken. Maar je kunt een webadres bijvoorbeeld ook alvast claimen om te voorkomen dat iemand anders de plek inneemt. Met een domeinnaam kopen ben jij de eigenaar van het webadres dat je voor ogen hebt. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een e-mailadres aan koppelen: een domeinnaam draait niet alleen om de website zelf.

Veel mogelijkheden met een eigen website

Hoewel je er bijvoorbeeld ook voor kunt kiezen om online aanwezig te zijn op social media, heb je met een website veel meer voor het zeggen. Zo heb je je met social media aan meer regels te houden en word je beperkt in de lay-out van het platform. Een website kun je juist volledig naar wens inrichten. Van een webshop tot een fotocollage, van een informerende website tot een cv: je kunt je website maken zoals jij dat wilt. Het is maar net wat er het best bij jouw doel voor de site past. Als je de look na verloop van tijd weer zat bent, kun je je site ook weer veranderen in iets nieuws.

Betere vindbaarheid via een website

Zeker als je SEO meeneemt in de inrichting van je website, vergroot dit je vindbaarheid. Zo kunnen mensen via zoekmachines zoals Google bij jouw website uitkomen. Ook kun je eraan denken om je contactgegevens op je website te vermelden, als het belangrijk is om goed bereikbaar te zijn. Zet bijvoorbeeld een contactformulier op je website. Zo kan er een stuk klantenservice via je site verlopen: dit is belangrijk om op zakelijke wijze over te komen.

Ideale verzamelplek voor informatie

Aangezien je een website geheel naar wens kunt inrichten, is het een uitstekende verzamelplek voor informatie. Je kunt immers geheel zelf bepalen welk stuk content je op de meest prominente plek van de site neerzet, en daaromheen kun je verschillende pagina’s inrichten. Om het volledige verhaal van je bedrijf of product te leren kennen, kan men op je website terecht. Zeker als je eerst nog geen online aanwezigheid had, vergroot dit de kennis over je bedrijf, wat uiteindelijk bijvoorbeeld ook kan leiden tot meer klanten en succes. Onderschat het hebben van een duidelijke en informerende website daarom niet: je kunt dit het best zien als de belangrijke basis van jouw bedrijf op het internet.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>