Vormt Online Gaming een Uitnodiging voor Hackers?

Posted in  Tech  on  juni 24, 2022 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tech
  • /
  • Vormt Online Gaming een Uitnodiging voor Hackers?

De tijd van CD-roms met activatiecodes lijkt voorgoed voorbij. Tegenwoordig maak je een account aan en kun je je favoriete games rechtstreeks op je pc downloaden. Het voordeel is dat je nooit meer hoeft te zoeken naar een cd-rom of je zorgen hoeft te maken over krassen op het schijfje. Met een online gamingaccount bewaar je alle gekochte en geïnstalleerde games op een overzichtelijke manier. Nieuwe games schaf je in no time aan en speel je in real time met medespelers van over de hele wereld. Online gaming is hot, totdat je geconfronteerd wordt met hackers.

Je gaming account bevat namelijk veel informatie, waar hackers wel raad mee weten. E-mailadressen en creditcardgegevens vinden gretig aftrek op het dark web. Maar ook inventarissen en geavanceerde characters kunnen veel geld opbrengen. En dan zijn er nog de hackers die ieders spelplezier bederven met DDoS-aanvallen, aimbotting en wallhacking. Alle uren die je hebt geïnvesteerd in het uitbouwen van een charachter kunnen zo in één keer teniet worden gedaan. Om hackers een stap voor te blijven, zul je dus zelf een aantal belangrijke maatregelen moeten treffen.

1. Bescherm je account

Kies bij het aanmaken van een account altijd voor een sterk en uniek wachtwoord. Als je je account al een aantal jaren hebt, is het misschien tijd om je wachtwoord een keer te updaten. Vermijd wachtwoorden als ‘welkom123’ of je geboortedatum. Bedenk ook dat hackers via een zogenaamde brute force-aanval in korte tijd wachtwoorden kunnen achterhalen. Het enige dat ze daarvoor nodig hebben is je e-mailadres of gebruikersnaam. Een bot doet de rest. 

Een handige methode om een sterk wachtwoord te kiezen is door een wachtwoordzin te bedenken. Combineer bijvoorbeeld de eerste letters van elk woord en gebruik een wachtwoordmanager om al je wachtwoorden veilig en overzichtelijk te bewaren. 

2. Zorg voor een veilige internetverbinding

Als je games speelt via een onbeveiligd netwerk, zet je de deur wagenwijd open voor hackers. Vooral openbare netwerken vormen een groot risico. Beveilig je thuisnetwerk met een sterk wachtwoord en gebruik bij voorkeur een VPN. Met een VPN breng je een versleutelde verbinding tot stand. Dankzij de encryptie kunnen hackers je gegevens niet meer lezen. Bijkomend voordeel is dat je IP-adres afgeschermd wordt door dat van de VPN-server waarmee je verbinding maakt. Je voorkomt daarmee ook dat je het slachtoffer wordt van DdoS-aanvallen, waarbij hackers je netwerk bestoken met verkeer. 

Het gevolg is dat je internetverbinding verstoord of zelfs verbroken wordt. En dat kan erg vervelend zijn als je midden in een epische battle zit met je medespelers. Een VPN voorkomt ook dat je internetprovider de bandbreedte afknijpt als ze merken dat je intensief gebruikmaakt van het internet. Je kunt de NordVPN coupon gebruiken om jezelf, tegen een voordelige prijs, te overtuigen van de voordelen van een VPN.

3. Wees voorzichtig met downloads

Klik nooit zomaar een link aan in bijvoorbeeld een chatvenster of een forum voor gamers. Spelers van Fortnite hebben de gevolgen aan den lijve ondervonden. Links die zogenaamd een korting op virtuele tokens of accessoires bevatten, waren in werkelijkheid onderdeel van een aanval met cross site scripting of XSS. Ook het downloaden van games via P2P-netwerken kan riskant zijn. Hackers weten precies welke games populair zijn en kunnen P2P-netwerken gebruiken om malware te verspreiden. Tot slot zijn er nog de beruchte phishing-aanvallen, waarbij hackers zich voordoen als een betrouwbare organisatie. Wees alert op vreemde e-mailadressen en verifieer bij twijfel altijd of een bericht ook daadwerkelijk door de betreffende organisatie zelf is verstuurd.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>