Waar kijken vrouwen het eerst naar bij mannen?

Je wil als man natuurlijk goed voor de dag komen bij de vrouwelijke medemens. Alleen hoe doe je dat? Je haar netjes, een mooi shirtje aan en je verse witte sneakers aan. Alleen dan ben je er nog niet. Als je doel echt is om een nieuwe knappe vrouw aan de haak te slaan moet je inspelen op dat waar zij op letten. Waar letten vrouwen op bij mannen? Wat zijn nou die onweerstaanbare eigenschappen van een man? Waar vallen vrouwen op? In dit artikel lees je over de punten waar vrouwen het eerst naar kijken bij mannen.

De volgorde

Gelukkig zijn hier veel onderzoeken naar gedaan. Dit deden ze door de oogbewegingen van vrouwen te ‘tracken’ om te zien waar ze het eerst naar kijken bij een man. Daar kwam het volgend uit.

  1. Gezicht
  2. Ogen
  3. Lichaam
  4. Lichaamshouding
  5. Lach

Het gezicht

Als vrouwen naar je kijken is het gezicht het eerste wat ze onder de loep nemen. Het gezicht is dus het eerste waar vrouwen op letten. In 3 seconden weet een vrouw al of jij haar bevalt of niet. Ze kijken of je er verzorgd uit ziet, naar je kapsel. Past het bij waar ze op vallen?

Zolang je er verzorgd uitziet is er geen goed of fout. De ene vrouw houdt van een zacht uiterlijk, en de ander wellicht meer van een ruiger uiterlijk.

Ogen

De ogen bepalen of een vrouw je als ‘betrouwbaar’ betitelt of niet. Zorg voor oogcontact zodat je een vrouw ook de kans geeft om in je ogen te kijken. Het maakt niets uit of je bruine, groene of blauwe ogen hebt. Tuurlijk zullen sommige vrouwen wel een voorkeur hebben voor een bepaalde kleur ogen maar het is net iets waarop ze je zal afwijzen.

Zorg dat wanneer je oogcontact maakt je er wel bij glimlacht en het niet als staren overkomt.

“The eyes Chico, they never lie”

Het lichaam

Helaas voor sommige mannen onder ons; vrouwen kijken ook naar het mannenlichaam. Dat betekent niet dat je EXTREEM gespierd hoeft te zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de meeste vrouwen hier niet eens op vallen. Maar een fatsoenlijk postuur is natuurlijk stukken beter dan wanneer je heel erg veel te zwaar of te licht bent.

Lichaamshouding

Minstens net zo belangrijk en een van de eerste punten waar vrouwen op vallen is de lichaamshouding. Zorgt dat je een zelfverzekerde houding aanneemt. Een rechte rug, hoofd omhoog. Zorg dat je zelfverzekerd bent en dit ook uitstraalt. Vrouwen willen zich comfortabel voelen en onbewust zijn ze ook opzoek naar een stukje ‘veiligheid’.

Dat straal je niet uit als je er als een slappe zak bijloopt.

Lach / Glimlach

Zelfs als je op bovenstaande punten niet de hoogste score behaald, kan een vrouw nog steeds voor je vallen wanneer je een mooie glimlach en lach hebt. Ook hier zijn wetenschappelijke studies over gedaan waarom een lach zo belangrijk is. Het komt erop neer dat iemand die veel lacht geluk en succes uitstraalt. Twee eigenschappen die voor veel vrouwen onweerstaanbaar zijn…

Andere punten waar vrouwen op letten zijn je geur, je karakter en je gedrag (humor, zelfverzekerdheid).