Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine?

Posted in  Home  on  september 14, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Home
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine?

Veel mensen vinden het geweldig, terwijl anderen er een grote hekel aan hebben: het opknappen van hun huis en het kopen van nieuwe meubels en andere items kopen ter decoratie. Het afstruinen van diverse woonwinkels en sanitairzaken, in de hoop dat je de items tegenkomt waar je hart sneller van gaat kloppen.

Wat veel mensen echter vergeten in hun zoektocht naar de perfecte meubels, is de badkamer. Ook hier kan je heel veel aanpassingen doen en nieuwe spullen voor kopen. Mensen besteden in hun leven gemiddeld zo’n 47 minuten per dag in de badkamer, en het is dan allesbehalve leuk dat je tegen een saaie muur en vieze wasbak aan moet kijken.

De douchecabine kan in diverse huishoudens ook wel een opknapbeurt gebruiken. Het handigst is, om er gewoon een nieuwe in te laten plaatsen. Je merkt dat het niveau van je badkamer gelijk naar een hoger niveau stijgt. Maar, waar moet je allemaal aandacht aan besteden als je zo’n douchecabine wil gaan kopen? Dat lees je hier!

Materiaal van de douchecabine 

Waar je ten eerste op dient te letten bij het kopen van een douchecabine, is het materiaal. Zo heb je onder andere douchecabines van kunststof, en deze zijn vaak ietwat goedkoper. Je merkt dat het een iets minder luxe uitstraling heeft dan een douchecabine van bijvoorbeeld aluminum of staal, maar als je wat minder te besteden hebt en een wat kleiner budget, is deze douchecabine ideaal. Je kan ook gaan voor een douchecabine van acryl of keramiek, mocht je wat meer willen uitgeven.

Kwaliteit van de douchecabine 

Nadat je je hebt verdiept in het materiaal van de douchecabine, is het handig om ook de kwaliteit van het materiaal nader te bekijken. Het is belangrijk dat het materiaal stevig en stabiel is, zodat de douchecabine lang meegaat. Je wil natuurlijk niet dat na één douchebeurt de hele cabine al aan vervanging toe is. Kies daarom voor sterk plexiglas, zodat je zeker weet dat je ’s nachts niet opeens gewekt wordt door kletterend glas.

Formaat van de douchecabine 

Daarnaast is het handig om jezelf af te vragen hoe groot jouw ideale douchecabine moet zijn. Als je graag wat meer ruimte in de douche hebt, dan is een douchecabine 90×90 vaak een geschikte maat. Zo heb je ook ruimte voor diverse flessen shampoo, conditioner en douchegel, en hoef je niet bang te zijn dat je ze continu omstoot omdat er te weinig ruimte is om je in te zepen. Je kan ook een douchecabine 80×80 kopen, als je ook tevreden bent met een klein formaat met ietwat minder ruimte. Zo heb je in je badkamer ook nog ruimte voor bijvoorbeeld een ligbad of een grote spiegel.

Als je al deze dingen in overweging neemt, dan kom je al snel bij een douche van Sanexo uit. Deze douches zijn van bijzonder goede kwaliteit, kunnen tegen een stootje, en je hebt ook alle ruimte om jezelf lekker met zeep te verwennen. Kortom, twijfel niet langer, sla je slag bij Sanexo!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>