Waar moet je op letten bij het kopen van een trouwpak?

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen! Dan wil je er natuurlijk wel piekfijn uitzien naast jouw toekomstige vrouw. Het wordt dus tijd om te zoeken naar een trouwpak, maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een trouwpak? Het is een vraag die bij de man die gaat trouwen wel vaker opspeelt. In dit artikel geven we jou daar antwoord op.

Begin niet te laat

Waar de bruid al in een vroeg stadium haar speurtocht is gestart naar de perfecte trouwjurk, kan de man dit nog wel even uitstellen. Maar let op! Begin natuurlijk niet te laat, want je wilt er stylish uitzien en voor het vinden van een mooi trouwkostuum mag best wel wat tijd voor uitgetrokken worden. Begin daarom 3 á 4 maanden voor de trouwerij met het oriënteren. Zo heb je voldoende tijd om je te oriënteren, een bestelling te plaatsen en nog eventuele aanpassingen te kunnen doen. Dat gaat je een hoop stress besparen.

Stijl en sfeer

Bedenk vooraf wat de stijl en sfeer is waarin jullie willen trouwen. Een trouwerij op het strand is iets anders dan trouwen in een kasteel. Misschien kiezen jullie wel voor een thema: retro, modern bohemian, klassiek of minimalistisch. Je kunt er ook voor kiezen om samen met jouw aanstaande een moodboard te maken. Daar moet je pak vervolgens wel op afgestemd gaan worden, want je wilt niet out-of-style zijn op je eigen bruiloft.

Ga naar een herenmodezaak

Vind je het lastig om een geschikt trouwkostuum te vinden? Neem dan een vriend of vriendin mee. Dan krijg je niet alleen modieus advies, maar is het ook nog een stuk gezelliger. Of laat je adviseren bij een herenmodezaak. Zo krijg je advies van iemand die verstand van zaken heeft, en weet je zeker dat je de plank niet misslaat.