Waar moet je zijn als je groen op vakantie wilt?

Duurzaamheid is belangrijk. Dat merk je op allerlei vlakken. Als je slim bent, maak je ook je vakantie een stuk groener. Dat kan je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld stoppen met vliegen en de trein pakken. Of je gaat op fietsvakantie. Je kunt ook de uitstoot van het vliegtuig nog even accepteren, maar dan wel een hele groene bestemming kiezen. De vraag is dan alleen waar je het best naartoe kunt gaan. De volgende bestemming maken in ieder geval een goede kans als groene optie.

Geniet van een groen Dubai
Het emiraat Dubai is al jaren een populaire bestemming. Dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Vooral met dank aan het feit dat de regering zich inzet voor de toekomst. Dat doet het onder andere met allerlei groene ontwikkelingen. Zo heeft het bijvoorbeeld één van de groenste snelwegen van de wereld. Naar eigen zeggen is het zelfs de enige echte groene snelweg van de wereld. Dat helpt je direct al de uitstoot van het vliegtuig goed te maken. Dat is al de moeite waard om uit te proberen.

Skiën in Denemarken
Op skivakantie gaan op een duurzame manier is ook goed mogelijk tegenwoordig. Daar hoef je niet eens heel ver voor te reizen. Je gaat alleen wel naar een hele andere bestemming dan je voorheen gewend was. Je kiest niet voor Zwitserland of Oostenrijk. Je kiest zelfs niet voor Frankrijk of Italië. In plaats daarvan ga je naar Denemarken. Daar vind je een groene skipiste die bovenop de schoonste energiecentrale van Europa is gebouwd. Alle reden om dit dus een echte groene vakantie te noemen. Lekker skiën is bovendien ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo haal je echt alles uit de mogelijkheden.

De slimme en schone stad in Mexico
Wil je eens een stedentrip op een geheel nieuwe manier beleven? Dan doe je dat door naar een geheel nieuwe stad te gaan. Er worden in de wereld nog altijd steden gesticht. Dit gebeurt vooral in grote landen met wat meer ruimte. In Mexico is daar een wel heel bijzondere aanpak voor gebruikt. Daar is middenin het bos de schoonste en slimste nieuwe stad opgetrokken. Dat is dus de plek waar je moet zijn als je het eens helemaal anders wilt aanpakken. Mexico is van nature al een aantrekkelijke bestemming en nu nog meer.