Waar moet je op letten bij het kopen van glas?

Heb je wel is eerder glas moeten kopen? Waarschijnlijk niet. Glas is tenslotte niet iets wat je wekelijks nodig hebt. En daardoor kan het lastig zijn om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van glas. Er zijn namelijk verschillende eigenschappen en kenmerken waar je rekening mee moet houden.

In dit artikel vertellen we je over de verschillen die er zijn zodat je een juiste keuze kan maken.


Enkel of dubbel?

Dubbelglas bestaat, zoals de naam suggereert uit een dubbele glaslaag. Dit is dan ook dikker dan enkel glas. Het voordeel hiervan is dat het sterker is en ook stukken beter isoleert. Zoek je glas voor in je woning? Dan is isolatieglas van glasdiscount een uitstekende keuze.

Ben je op zoek naar glas voor in de schuur die je alleen gebruikt voor het opslaan van spullen, dan kan je ook voor enkel glas kiezen.

Kenmerken

Naast het feit dat je de keuze hebt tussen enkel of dubbelglas, zijn er nog meer eigenschappen waar je op kan letten. Woon je in een drukke straat? Dan heb je de keuze uit glas met geluidswerende eigenschappen. Ook brandwerend en zonwerend glas is verkrijgbaar en voor glas met een sierlijke functie is er de keuze om voor glas in lood te gaan.

Waar je altijd op moet letten bij je aankoop is dat je glas koopt met een KOMO-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het glas getest en goedgekeurd is door onafhankelijke experts.

Waarom Glasdiscount?

Waarom kiezen voor Glasdiscount.nl? Je kiest voor glasdiscount omdat je de beste kwaliteit wil zonder op service in te leveren. Ohja, daarnaast houdt je er ook niet van om meer te betalen dan nodig is. Wil je glas bestellen maar heb je zelf niet de kennis of gereedschap in huis om het zelf te zetten? Geen probleem. Je hebt de keuze om het glaszetten over te laten aan een specialist van glasdiscount. Wel zo makkelijk!