Waarom vloerverwarming van waarde kan zijn

Vloerverwarmingen zijn momenteel meer dan ‘hot’ in Nederland. Figuurlijk én, althans in de winter, ook letterlijk! Dat is op zich niet erg opvallend te noemen, want wie een vloerverwarming in zijn woning of kantoorpand laat leggen, profiteert van een hoop voordelen. En die voordelen zijn interessanter dan veel mensen op het eerste gezicht zouden denken. Een vloerverwarming set kopen is dan ook een absolute aanrader.

Minder energiekosten

Veel mensen denken dat vloerverwarmingen meer energie en geld kosten dan radiatoren, omdat ze het comfort verhogen. Een verwarming in de vloer drijft de stookkosten toch alleen maar verder op? Het mooie is dat dat bij vloerverwarmingen dus niet het geval is. De cv kan namelijk zachter gezet worden en de radiatoren aan de muur heb je ook niet meer nodig. Deze extra ruimte kun je inrichten zoals je wilt.

De vloerverwarming zorgt voor een efficiënte spreiding van de warmte in de kamer. De vloer wordt namelijk gelijkmatig opgewarmd. En dat is gunstig voor het energieverbruik en dus ook voordeliger voor je portemonnee. Prettig is daarbij dat vloerverwarming werkt via infraroodstraling. Hierdoor worden objecten in de kamer ook licht verwarmd, met als resultaat een aangename temperatuur in huis of op kantoor.

Geniet van comfort

Natuurlijk wil je als woningeigenaar ook het nodige comfort in huis hebben. Met een vloerverwarming van hoge kwaliteit is dat een fluitje van een cent. Zo worden je voeten in de winterperiode lekker verwarmd door de vloerverwarming. Een ander bijkomend voordeel van vloerverwarming is dat het tegenwoordig op een zonnepaneelnetwerk aangesloten kan worden. Zo ben je nog efficiënter met energie bezig!

Minder stofdeeltjes in de lucht

Vloerverwarming is ook veel beter voor de luchtkwaliteit in een kamer, aangezien het de lucht fris en zuurstofrijk houdt. Bij radiatoren blijven stofdeeltjes overal liggen op en rond de radiator wat een vloerverwarming veel hygiënischer en gezonder maakt.