5 redenen waarom Cascais perfect is voor vakantie

Posted in  Travel  on  januari 24, 2017 by  Jay0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • 5 redenen waarom Cascais perfect is voor vakantie

Vakantie Cascais

Waar ligt Cascais?

Cascais ligt in Portugal, helemaal in het westen om precies te zijn. Het is een kustplaats die de laatste jaar steeds populairder is geworden bij buitenlandse toeristen. Ook de Nederlander weet Cascais steeds vaker te vinden.

Maar wees niet bang, taferelen zoals je die in Salou vindt zul je niet zo snel aantreffen. Geen kotsende en vechtende jongeren dus. Maar wat kan je wel vinden in Cascais?

Temperatuur en klimaat

Naast de bezienswaardigheden, waar we later op terugkomen, heeft Portugal natuurlijk een heerlijk klimaat. Cascais is daar geen uitzondering op. Er kan wel af en toe een stevig windje waaien maar dit gaat niet ten koste van de temperatuur. De meeste mensen zullen een verkoelend windje zelfs prettig vinden. Met een temperatuur van bijna 30 graden overdag in juli en augustus zal je het niet gauw koud krijgen. Ook de zee zelf is in de zomer ruim 20 graden warm. De zwembroek gaat dus gegarandeerd mee de koffer in! Er is keuze uit verschillende soorten stranden.Cascais wordt namelijk omringd door meerdere kleine strandjes, de een drukker dan de ander. Ook voor de surfers is deze badplaats een paradijs. Op surfstrand Guincho komen surfers van over de hele wereld samen om met elkaar de golven te ‘hitten’.

Temperatuur Cascais

Bezienswaardigheden Cascais

We willen benadrukken dat er genoeg te doen is in dit prachtige plaatje aan de kust. Het is echter de beeldschone plaatjes en het onbeschrijfelijke sfeertje dat Cascais echt onderscheidt van andere plaatsen in Portugal. Iedereen geniet van het weer en de omgeving en zowel de lokale bevolking als mede-toeristen zijn zeer vriendelijk. Natuurlijk is Estoril leuk. En Lissabon is niet voor niets de hoofdstad. Wil je elke dag 3 musea bezoeken kan je het best naar Lissabon gaan. Dit is trouwens geen probleem aangezien de hoofdstad makkelijk te bereiken is vanaf Cascais.

Wat je hier wel kan doen?

Uitgaan en eten

Het uitgaansleven is ideaal. Verwacht geen discotheek van 4 verdiepingen en verschillende podia. Wel kan je een heel uitgebreid aanbod verwachten waar voor iedere liefhebber wel wat te doen is. Voor de ‘zien-en-gezien-worden’ types zijn er meerdere beachclubs aan het strand te vinden. Heb je een hekel aan zand in je schoenen? Cascais heeft haar eigen jazzclub. Hoe gaaf is dat? Ook een shisha roken voor het feest begint is geen probleem in de plaatselijke Shisha club.

Het eten is prima te doen. Veel verse producten en alles ziet er keurig uit. Ordinaire vreetschuren zijn in de minderheid, maar ook luxe sterrenrestaurants zal je hier niet snel tegenkomen. De Nederlander die niet verder komt dan een pizza Margeritha zal aan zijn trekken komen. Maar ook als je lokale typische Portugese specialiteiten wil proeven ben je aan het juiste adres.

Shoppen

Als jij een zeer fanatieke shopper bent, of je vriendin, raden wij je aan om een dagje naar de hoofdstad te gaan. Ben je groot fan van echte lokale winkeltjes dan zul je hier je ogen uit kunnen kijken. Oke, wij snappen dat je geen hele dag kwijt bent in je zoektocht naar de zoveelste koelkastmagneet. Cascais heeft echter lokale winkeltjes die oprecht leuk zijn en meer aanbieden dan de standaard toeristenrommel.

Natuur

De natuur is overal om je heen. Je hoeft er niet per se op uit te gaan, maar het is wel heel leuk! Er zijn meerdere lokaties waar je een scooter of fiets kan huren. Ben jij wat avontuurlijker ingesteld en heb je geen zin om op zio een suffe fiets door te omgeving te trekken kan je beter voor een quad kiezen. Hoe dan ook, dompel je zelf onder in de mooiste plekken van heel Portugal. Het uitzicht bij zonsondergang is oprecht een ‘once in a lifetime experience’.

Conclusie

Dit prachtige plekje heeft een sfeer die niet te omschrijven is. De mensen zijn zo relaxt, zelfs de toeristen die hier op vakantie zijn veranderen plotseling in fijne burgers waar je je niet aan irriteert. Het eten is erg lekker, de temperatuur perfect en de atmosfeer romantisch. Als jij en je vriendin nog geen vakantie hebben geboekt voor aankomende zomer (of nazomer) raden we je deze prachtige plaats aan de kust dan ook van harte aan.

P.S. Voor de mensen die ons vragen; ‘Wat is leuker, Estoril of Cascais?’. Het antwoord is Cascais. Zonder twijfel. Ben jij niet echt van de zonvakanties? Overweeg dan een trip naar de Golden Circle in Ijsland.

Mensen zochten ook naar

  • Zwemmende varkens Curacao
  • Zwemmen met varkens Curacao
  • Zwemmen met varkens in Nederland

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>