juni 30

Dit is waarom je een hometrainer nodig hebt!

0  reacties

Sporten is heel belangrijk voor de mens. Het zorgt ervoor dat we goed op gewicht blijven en daarmee dus gezond. Iedereen weet ook wel dat sporten heel erg belangrijk is. Dat gezegd te hebben, is het niet het geval dat mensen nu ook werkelijk graag sporten. Velen van ons stoppen al na de jeugd of studietijd met teamsporten zoals voetbal of hockey. Vervolgens proberen we het wel in de sportschool. Maar ook hier gaan we eigenlijk te weinig heen. Daarnaast kost het ook nog eens flink wat geld. De optelsom resulteert in de conclusie dat we of meer moeten gaan sporten, of het abonnement maar moeten opzeggen. Vaak kiezen we voor het laatste.

Wil je toch blijven sporten, maar niet de kosten van een sportschool betalen, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld een hometrainer aan te schaffen. Een hometrainer, zo blijkt al uit de naam, kun je gewoon thuis neerzetten. Je hoeft dus niet meer ergens naartoe om te gaan sporten, zo bespaar je tijd. Daarnaast is de aanschaf van een hometrainer de investering snel waard als je dit vergelijkt met de sportschool kosten. Met een hometrainer train je vooral je bil, kuit en been spieren. Je kan dus een relatief groot deel van je lichaam trainen met een hometrainer. 

Omdat een hometrainer voor veel mensen dus een goede optie is, is er ook een grote markt ontstaan. Er is keuze uit meerdere merken, maten en types. Om je een beetje op weg te helpen geven we hier nog kort drie tips die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een hometrainer.

Gewichten

Ten eerste is het van belang duidelijk te hebben welk gewicht jij nu gebruikt tijdens het fietsen in bijvoorbeeld de sportschool. Het is van belang dat je hometrainer hier minstens 10 kg overheen kan. Kan dit niet dan kan het voorkomen dat je apparaat eerder stuk gaat, of dat je zelf niet goed kan trainen omdat je te licht trapt. 

Comfort en Gemak

Daarnaast is het belangrijk dat je goed kan plaatsnemen op de hometrainer. Dat wil zeggen, is de hometrainer van de juiste lengte, zit hij comfortabel en trapt hij goed. Bijvoorbeeld de Fitbike Ride 6 iplus is een hometrainer speciaal ingericht op het thuisgebruik en comfort in deze omgeving. Met een apparaat als deze kun je dus niet mis.

Ten slotte moet je natuurlijk ook overwegen hoe groot het apparaat is. Probeer je in te beelden waar de hometrainer moet komen te staan en of deze daar gaat passen. Ook is het gewicht van het apparaat belangrijk. Moet je hem immers naar boven tillen, of vaak verplaatsen dan is een lichter apparaat aan te raden. 


Tags


You may also like

3 Verftrends van 2021!

3 Verftrends van 2021!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>