In Nederland is het heel gewoon om in de winkel te betalen met je pinpas. Ook voor online aankopen heb je vaak niet meer nodig dan een betaalpas van je bank. Waarom zijn zoveel mensen dan toch zo enthousiast over een creditcard? Dat is omdat je met een creditcard nog meer mogelijkheden hebt dan je al had met je reguliere pinpas. In dit artikel gaan we dieper in op die voordelen en leggen we je ook uit hoe je een aanvraag indient voor een creditcard. 

Met een creditcard kun je overal ter wereld betalen 

Wie ooit op reis is geweest naar het buitenland, zal gemerkt hebben dat je vaak een creditcard nodig hebt. Dat begint al bij het boeken van je vlucht: bij de meeste vliegmaatschappijen moet je je ticket betalen met een creditcard. Ben je eenmaal op de plaats van bestemming, dan doet je pinpas het waarschijnlijk zelden. Wil je toch kunnen betalen, gebruik dan een creditcard. Deze kaart wordt vrijwel overal ter wereld geaccepteerd waardoor je nooit je product hoeft te laten staan omdat je betaling niet verwerkt kan worden. Sterker nog, met een creditcard profiteer je van heel veel voordelen die je met een gewone pinpas niet hebt. 

Je aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd

Als je betaalt met je creditcard, dan krijg je standaard 180 dagen garantie op je aankoop. Raakt je aankoop beschadigd, wordt het gestolen of ben je gewoon niet tevreden? Dan kun je je geld binnen deze periode van 180 dagen terugvragen. Zo profiteer je dus standaard van een verzekering die je niet hebt wanneer je met je pinpas betaalt. Dat is echter niet het enige voordeel van een creditcard. Bestel je namelijk iets online en wordt het vervolgens niet geleverd, dan kun je ook in dit geval je geld terugkrijgen. Zo hoef je dus nooit meer af te vragen of je wel met een site in zee moet gaan en dat geeft veel rust. 

Hoe kun je een pas aanvragen? 

Als je graag een creditcard of een visacard aanvragen wilt, dan is het verstandig om even goed te kijken waar je van gunstige voorwaarden kunt profiteren. Bij de ANWB kun je als lid heel eenvoudig een kaart aanvragen. Je moet dan voldoen aan de eis dat je 18 jaar of ouder bent en dat je een maandelijks minimuminkomen van 1.150 euro netto hebt. Nadat je een aanvraag ingediend hebt, zal een BKR-toetsing plaatsvinden. Met een creditcard koop je namelijk op krediet en dus is het belangrijk dat je geen betalingsachterstanden hebt of hebt gehad in het verleden. Wordt je aanvraag eenmaal goedgekeurd dan krijg je daar gelijk bericht van en vervolgens wordt je pas binnen een paar dagen naar je opgestuurd. Je kunt de pas gelijk gaan gebruiken want hij is meteen geactiveerd.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>