• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tech
  • /
  • Waarom je voor een goede website vaak wel wat hulp kunt gebruiken

Iedereen heeft vast wel eens de advertenties gezien. Jouw eigen website, binnen een paar minuten online. Geen technische kennis vereist, een kind kan de was doen. Ideaal, toch? Geen gedoe met lastige software, niet zelf achter het registreren van een domein of het zoeken van een hostingbedrijf aan. Gewoon een kwestie van wat tekstjes schrijven en hier een daar een afbeelding plakken, en je website kan met één simpele druk op de knop online worden gezet. Alhoewel dit in een aantal gevallen een prima oplossing is, en fijn voor mensen met weinig technische achtergrond, geldt dat je wanneer je je site echt professioneel wilt gaan gebruiken vaak wel wat meer nodig hebt dan dit. Meer technische kennis, meer expertise en meer manieren om jouw website niet alleen onderscheidend, maar ook goed vindbaar te maken. Feit is dat de kans klein is dat je die kennis zelf in huis hebt; een beetje hulp kun je meestal goed gebruiken.

Iedereen kan een website maken

Met de software van nu, kan iedereen een website maken. Door de intuïtieve manier van werken, is wat klikken, slepen en typen vaak voldoende om een website samen te stellen, en zelfs het online zetten ervan kost vaak niet meer moeite dan een simpele muisklik. Fijn, want hierdoor is technische kennis geen vereiste meer om een website te bezitten.

Wel is het zo dat een dergelijke, simpele website, meestal niet de meest succesvolle zal worden. De sites die op deze manier worden gemaakt zijn meestal niet onderscheidend genoeg, of kennen te weinig technische mogelijkheden om er echt toe te doen. Prima als uithangbord van je vereniging of als persoonlijk project, maar meestal niet genoeg voor een bedrijf om online succesvol te zijn.

Daarvoor heb je doorgaans hulp nodig. Hulp van mensen met technische kennis, die een website op maat kunnen maken. Alleen zo kun je je onderscheiden, een website creëren die 100% bij je past, en niet alleen aan jouw wensen en eisen voldoet, maar ook aan die van je bezoekers.

Hoe zorg je voor bezoekers?

Met alleen een goede website ben je er echter nog niet. De bezoekers komen doorgaans niet zomaar vanzelf op je site terecht, ook hier zal je actief voor aan de bak moeten. Hulp inschakelen om een goede linkbuilding te realiseren kan je hier zeker mee helpen.
Een linkbuilding strategie is erop gericht om op de juiste plekken op internet linkjes naar relevante pagina’s op jouw website te creëren. Hierdoor nemen de zoekmachines je serieuzer, als het over de specifieke onderwerpen waar de linkjes mee samenhangen gaat, en zal je hoger in de zoekresultaten terechtkomen. Linkbuilding is echter wel een wetenschap op zich, niet iets dat je zomaar even uit de losse pols kunt realiseren. Ook als het gaat om het bereiken van meer bezoekers, kun je dus vaak wel een helpende hand gebruiken.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>