Langzaamaan zijn er weer wat mogelijkheden om te werken op kantoor. We moeten nog wel voorzichtig zijn en helaas kunnen we nog niet volledig terug. Hoewel het ook best lekker is om thuis te werken mis je steeds vaker de gezelligheid op de werkvloer en je gezamenlijke kopje koffie in de ochtend, het praatje bij de koffieautomaat en het slappe geouwehoer wanneer je er met z’n allen even doorheen zit aan het eind van de middag. Hoewel je best lekker gaat op thuiswerken begin je steeds meer je oude vertrouwde kantoor te missen. Waarom dat (onder andere) zo is, lees je hier. 

Je mist je werkmaten

Collega’s zijn een heel belangrijk onderdeel van je werkomgeving. Het is de nummer één reden die bepaald of je met plezier naar je werk gaat. Mensen zijn sociale dieren en hebben sterk de behoefte om ´part of the group´ te zijn. Wanneer jij je dus niet prettig voelt onder je collega´s, dan kun je het werk nog zo leuk vinden, op den duur zal het ervoor zorgen dat je helemaal niet meer met plezier naar je werk gaat. 

Onderschat dus het belang van de koffieautomaat niet. Het is nog steeds de plek waar mensen elkaar tegenkomen en een praatje maken. Het is een reden om even achter je bureau vandaan te komen voor een welverdiende korte break. De manier waarop je je collega’s een plezier kan doen door voor iedereen een kopje mee te nemen. Wel even onthouden wie ook alweer zwart, met melk of cappuccino drinkt. 

Het belang van écht goede koffie

Minstens zo belangrijk als een fijne collega is een echte goede bak koffie op werk. Niets is zo vervelend als een ondermaats slap bakje slootwater. Een lekkere koffie zoals van giocoffee.nl kan dan het verschil maken. Het zorgt ervoor dat je koffie break gaat van een korte pauze, naar een echt genietmoment. De geur van de versgemalen bonen die je tegemoetkomt kan je alvast even laten ontsnappen aan de werkelijkheid. 

Niet alleen de koffie zelf maar ook de aankleding rond de koffie is belangrijk. Maak er een mooie hoek van, met wellicht een fijne loungestoel waarin je even kunt bijkomen. Denk daarnaast ook aan de kopjes waarin de koffie wordt geserveerd. Iedereen kan lekker zijn eigen mok meenemen, of je schaft wat fijne mokken aan. Duurzaamheid speelt hierin natuurlijk ook een rol. Plastic wegwerp bekertjes kunnen tegenwoordig natuurlijk echt niet meer.

Overtuig je werkgever

Heb je op jouw kantoor nog geen (goede) koffieautomaat? Maak dit dan zeker bespreekbaar bij je leidinggevende. Je werkdag zal een stuk aangenamer worden wanneer je zo af en toe een korte pauze kunt nemen onder het genot van een goede koffie. Is je leidinggevende nog niet overtuigd? Een korte break zorgt er ook voor dat je juist productiever bent. Je kunt dan je werk even loslaten, waardoor je daarna meer energie hebt en weer ruimte hebt voor nieuwe creatieve ideeën. Als geld een issue is voor het bedrijf is het wellicht een idee om het binnen de organisatie bespreekbaar te maken of koffiegeld een optie is. Hier betalen de werknemers dan per maand (dit wordt vaak op het loon ingehouden) een bedrag zodat je een beter koffiezetapparaat met bonen kunt aanschaffen. Als je het met een grote groep mensen kunt doen is de investering een stuk minder, maar vergroot je al snel het werkplezier. Want voor veel mensen is koffie toch echt een werk motivator. 

Extraatje naar je klanten toe

Ook wanneer er klanten op kantoor (of een andere soort werkplek) komen, is het prettig wanneer je hen een goede kop koffie kan voorschotelen. Dat zorgt voor een fijne binnenkomer en direct een positieve ervaring bij de klant. Koffie is een uithangbord voor je organisatie. Als bedrijf zijn je klanten het meest belangrijk, vooral wanneer deze klanten geld in het laatje kunnen brengen. Willen je klanten een goed gevoel krijgen bij je bedrijf, dan speelt goede koffie echt wel een rol. 

Zo zorg je er dus met z’n allen voor dat de overgang van je thuiskantoor terug naar kantoor een fijne ervaring wordt en het op je werk óók als thuis voelt. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>