• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Waarom kamperen met een camper jouw volgende trip moet zijn

Grote kans dat je de laatste jaren de nodige #vanlife content op Instagram voorbij hebt zien komen. Sinds de coronacrisis is kamperen namelijk ontzettend populair geworden. Hoe kan dat beter dan in een vette bus samen met je vrienden of partner?

Er zijn verschillende redenen waarom kamperen in een camper misschien ook wel iets voor jou zou kunnen zijn. We zochten het voor je uit en vertellen je meer over een camper financieren en de voordelen van zo’n kampeerbus.

Camper financieren: hoe doe je dat precies?

Voordat we je meer vertellen over de pluspunten van een vette kampeertrip met een camper is het handig om te weten hoe je zo’n bus kunt financieren. Natuurlijk kun je in eerste instantie een camper huren om te kijken of kamperen met zo’n bus überhaupt iets voor je is. Of misschien heeft iemand die je kent wel een busje dat je voor een weekend zou kunnen lenen. Ben je overtuigd of heb je zin om het avontuur aan te gaan dan is het tijd om een eigen camper te kopen.

Een camper financieren is niet moeilijk, maar kost zeker de nodige investering. Nieuwe campers zijn aanzienlijk duurder dan tweedehandse, maar ook voor een gebruikte bus moet je rekening houden met een paar duizend euro. De beste tip voor een camper financieren is geld sparen. Ook kun je een persoonlijke lening met vaste looptijd, vaste rente en een vast maandtermijn afsluiten om een camper te kopen. Vind je dat niet zo passend? Dan is een lopend krediet misschien een idee.

Voordelen van het hebben van je eigen camper

Genoeg gepraat over een camper financieren; wat zijn de redenen waarom kamperen met een camper jouw volgende travel trip moet zijn? Geloof ons: die redenen zijn er genoeg. Hoe vet is het om met een groep vrienden op reis te gaan met meerdere campers? Of om met je vriend(in) een roadtrip te maken door Europa of te gaan wildkamperen in Zweden? Met een camper heb je je eigen huis op wielen mee dus kun je staan waar je maar wilt. Andere voordelen van het hebben van je eigen camper zijn onder andere:

  • Kamperen met een camper staat voor de meeste mensen voor hét gevoel van vrijheid. Je bepaalt zelf waar je wanneer naartoe gaat en via welke route je gaat rijden. Je kunt staan en gaan waar je maar wilt.
  • Je hebt met een camper binnen no time je spullen weer gepakt om naar de volgende bestemming te gaan. In je camper zit immers alles wat je nodig hebt: een keukentje, een bed, een zitje en wie weet zelfs een kleine badkamer. Het enige wat je moet doen voor je op pad gaat, is alle spullen een plekje geven zodat ze niet door de camper gaan zwerven tijdens het rijden.
  • Wat ook heel leuk is aan kamperen met een camper is dat je onderweg vaak veel andere camperaars tegenkomt. Daarbij is kamperen op een camping meestal ook heel gezellig. Wie weet houd je er nog een paar leuke vrienden of kennissen aan over.
  • Wanneer je iets wilt bijdragen aan een beter milieu is het goed om te weten dat je door te kamperen met een camper minder CO2 uitstoot dan wanneer je altijd met het vliegtuig op vakantie gaat.

Reizen met een camper: je maakt het zo duur als je zelf wilt

Wat tot slot erg voordelig is aan reizen met een camper is dat je zo’n vakantie zo duur maakt als je zelf wilt. Uiteraard ben je door de aanschaf van zo’n kampeerbus in eerste instantie veel geld kwijt. Ga je er daarna jaren mee op vakantie dan kijk je zelf hoe ver je wilt rijden en hoeveel benzinekosten je dus hebt, waar je gaat kamperen en wat je budget is voor eten en drinken. Door het aanwezige keukentje kun je namelijk gewoon in de camper je prakkie klaarmaken; goed voor je portemonnee en eigenlijk ook best leuk als afwisseling van het bezoeken van restaurants.

Daarbij hoef je ook helemaal niet veel geld kwijt te zijn aan de plekken waar je gaat slapen met je camper. Je zult merken dat kamperen in Nederland in vergelijking met andere landen soms best prijzig kan zijn. Ga je echter met je bus naar Zweden, Canada of Albanië dan merk je al gauw dat je op heel veel plekken in the middle of nowhere mag slapen voor niks! Zo kun je slapen op de mooiste plekken ter wereld zonder daar iets voor hoeven te betalen. Dat is naast je camper financieren toch écht onbetaalbaar.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>