Wangedrag rondom voetbal wedstrijden – #MaakSportDeEssentie

Posted in  Media  on  december 27, 2022 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • Wangedrag rondom voetbal wedstrijden – #MaakSportDeEssentie

Door de jaren heen hebben wij van Menlife er hard aan gewerkt om een uniek platform op te bouwen waarmee we tot op heden dagelijks duizenden mannen van jong tot oud bereiken. Onze trouwe lezers informeren we dagelijks met veel passie en enthousiasme over de leukste en gaafste trends rondom mannendingen. Graag zouden we vandaag de gelegenheid willen nemen om aandacht te vragen voor een groot en groeiend maatschappelijk probleem, namelijk het wangedrag rondom voetbal wedstrijden. 


Naar aanleiding van een mooi en dapper initiatief van een groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam, voelen we ons geroepen om ons platform en bereik te gebruiken om de misstanden aan te kaarten die tegenwoordig, helaas veel vaker aanwezig zijn in de mooie sport waar we allemaal zo veel van houden.

Voetbal is een sport waar wij als mannen veel emotionele waarde aan hechten, helaas kunnen de emoties soms zo hoog oplopen dat het omslaat in iets wat niets met de essentie van de sport te maken heeft. Hierbij kan je denken aan fysiek geweld, zowel van mens op mens als het slopen van de omgeving en het stadion en aan verbaal geweld, zowel onder de supporters als richting de spelers. 

Tegenwoordig is er in casuïstiek een veelvoud van dit soorten gedragingen en schendingen te zien dat zich jammer genoeg uitstrekt over de gehele sport. Het begint bij de jonge kinderen die net zijn begonnen met voetballen, waarbij de ouders zich verbaal onjuist uitlaten richting de tegenstanders en de scheidsrechters, tot aan de grote stadions waar supporters na winst of verlies de steden en de clubs vernielen.

De sport die ons allen lief is en een speciaal plekje in ons hart heeft verkregen, wordt langzamer hand verziekt door misstanden die niets met de sport te maken hebben. Graag zouden we de voetbalfanaten en de fanatieke supporters onder ons willen verzoeken om de komende tijd eens goed rond te kijken de eigen voetbal omgevingen. Daag jezelf uit om betrokkenen rondom wangedrag op een vriendelijke en rustige manier de essentie van de sport in te laten inzien. Alleen samen kunnen we voetbal weer de mooiste sport maken, maak de sport de essentie!

#MaakSportDeEssentie

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>